ATM'nin Sistem Hatasını Buldu, 4 Ayda 1 Milyon Dolardan Fazla Para Çekti: 'Rock Yıldızları Gibiydim'

Avustralya'nın Victoria eyaletinde, 32 yaşındaki Daniel Saunders adlı bir barmen bankamatiklerdeki sistem hatasını keşfederek 4,5 ay içinde yaklaşık 1 milyon 160 bin dolar çekti. Yakalanan ve 1 yıl hapis yatan Saunders, hapisten çıktıktan sonra verdiği bir röportajda 'Pişman değilim. O günleri özlüyorum' dedi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Saunders Şubat 2011'de bir gece, para çekmek için saati 22 Avustralya dolarına çalıştığı pub'ın yakınlarındaki National Avustralia Bank'a ait para çekme makinesine gitti. Hesapta parası olmadığını fark etti.

Saunders, kredi kartından mevduat hesabına 200 dolar aktardı.

Parayı çektikten sonra ekranda 'İşlem iptal edildi' yazısı belirdi. Saunders, daha sonra, bu paranın kaydının ekstrede görünmediğini fark edince önce 500 sonra da 600 dolar çekti.

Aynı bankamatikten bir hafta içinde 20 bin dolar para çeken Saunders, kendi ifadesiyle "rock yıldızları" gibi bir hayat sürdü.

Özel uçak kiraladı, tatile gitti.

90 bin dolara özel uçak kiralayarak Pasifik'teki bir adaya tatile giden Saunders, bu yolla off-shore hesaplara milyonlarca dolar para transfer etme hesapları yaparken bir daha ailesini göremeyeceği ve her yerda aranan uluslararası bir suçlu olacağı endişesiyle bankaya durumu bildirme kararı aldı.

'4,5 ay şişman ve beyaz bir Kanye West gibi bir hayat sürdüm' diyen Saunders, daha sonra kumar alışkanlığının nüksettiğini, psikolojisinin bozulduğunu ve anksiyete nöbetleri geçirmeye başladığını anlattı.

2015'te bir yıl hapis cezasına çarptırılan Saunders ardından 18 ay kamu hizmeti yaptı. Saunders'in cezasının yanı sıra bankaya hala 250 bin dolar borcu olduğu belirtildi.

Dünyada İlk Sıraya Yerleşti! Kırbaç Cezalarına Rağmen En Çok Estetik Yaptıran Ülke İran Oldu!

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
14.12.2018

Teknik olarak adam suçlu değil, iyi bir avukat ve savunma ile ceza almayabilirmiş.

14.12.2018

Yolda bi para buldum tam 750 TL. Ya diyorum hiç hayatımda böyle birşeyle karşılaşmadım da bulmadım da. Ne kadar şanslıyım. Şİmdi bunun sahibini bok bulursun diyorum içimden. Neyse efenim kazanılmıcak para değil 750 TL. Neyse ben bunu harcaadım ama nasıl içim rahat değil anlatamam. Bişeyler fazla veya eksik tanımlıyamıyorum.Dedim böyle olmaz gittim kartımdan nakit para çektim (tabi nakit çekim ücretinide ayrı aldı benden) gittim bi karakola ben bunu buldum falan bir dürü soru sordular imza vs vs. durup dururken 750+masraf ödemiş oldum. Keşke bulmasaydım.yıl 2013. Aradan yıllar geçiyor tuzla da bir avmd yerde 5 tl buluyorum.Arkadaşlarla yemekteyiz falan hesapla bunu garsonlara verdim dedim buldum bunu sadaka falan varsa atın. Kısacası başkasının malını almayın

14.12.2018

parayı polislere mi verdin?

14.12.2018

SÖYLERSEM ŞEREFSİZİM...SONUNA KADAR ÇEKERİM.

17.12.2018

ZATEN SUÇ OLUŞMUŞ,MİKTAR ARTIK BİR DETAY,BU YÜZDEN ÇEKEBİLDİĞİ KADAR ÇEKMELİYDİ.

TÜM YORUMLARI OKU (22)