Ateşkesin Ardından Suriye'deki Son Durum

Suriye'de ateşkes yürürlükte. Rus saldırıları son ana kadar devam etmişti. Rusya Savunma Bakanlığı ateşkes kapsamında yeşil bölgede yani militanların olduğu alanda hava saldırılarını askıya aldığını duyurdu. Amaç bugün yanlış hedeflerin vurulmasından kaçınmak. Farklı bölgelerden de bazı ihlal haberleri geldi. Türkiye sınırına yakın noktadaki Tel Abyad'da ise kontrolün büyük oranda IŞİD'in eline geçtiği belirtiliyor.

Ateşkesin gece yarısından itibaren yürürlüğe girmesinden 4 saat sonra, Özgür Suriye Ordusu'nun müttefiklerinen olan bir muhalif grubun iddiasına göre, rejim Lazkiye civarında Cebel Türkmen bölgesinde muhaliflere saldırdı. Bu bir kara saldırısıydı.

Rejimin saldırısı şu anda devam etmiyor. Suriye'nin kuzeybatı bölgesi, Nusra cephesinin de faaliyet gösterdiği bölgelerden birisi.

İsyancı grup Ceyş Ül İslam da rejim güçlerinin Şam yakınlarında iki varil bombası attığını iddia etti.

'IŞİD Tel Abyad'ın büyük kısmını ele geçirdi'

Gece yarısından sonra Şanlıurfa'nın Akçakale sınırında bulunan ve PYD'nin kontrolündeki Tel Abyad ilçesine sızmaya çalışan IŞİD ile PYD arasında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti.

Anadolu Ajansı'nın Tel Abyad'daki kaynaklardan aldığı bilgiye göre IŞİD, Tel Abyad ilçesinin Tel İskan bölgesi, Vatan Hastanesi'nin çevresi, ilçenin doğusundaki Nas Tel köyünün kontrolünü sağladı.

IŞİD'in Tel Abyad ile Rasulayn ilçesi arasındaki anayolun kontrolünü de ele geçirdiğini aktaran kaynaklar, Rakka'nın kuzeyindeki Suluk beldesinde de IŞİD ile PYD arasında çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Kaynaklar ayrıca IŞİD'in, PYD'nin Tel Abyad çevresindeki tüm ikmâl ve yardım yollarını kestiğini bildirdi.

'Sokağa çıkmayın'

Akçakale'den Tel Abyad'daki çatışmalar yoğun bir şekilde duyulurken, Türkiye-Suriye sınırındaki güvenlik güçleri de sınır hattındaki önlemlerini artırdı.

Akçakale Kaymakamlığı da halktan sokağa çıkmamalarını istedi. Anonslarda, çatışmalarda kullanılan mühimmatın zaman zaman sekerek Türkiye tarafına isabet ettiği, bu nedenle vatandaşların can ve mal güvenlikleri için mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları uyarısı yapıldı.

'Görüşmeler 7 Mart'ta'

Suriye için barış görüşmelerinin bir sonraki turunun 7 Mart'ta yapılması bekleniyor.

Suriye'de Ateşkes Yürürlükte, Görüşmeler ise 7 Mart'ta

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura dün akşam, çatışmaların durması ve yardımların ulaştırılması kararına bağlı kalındığı takdirde Suriye müzakerelerine 7 Mart'ta devam edileceğini bildirmişti.

AA, Al Jazeera ve CNN Türk

Popüler İçerikler

MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
YORUMLAR
27.02.2016

Ateşkes 5-10 dakika sürdü..Türkmen dağında çatışmalar yaşandı..Şuanda ise IŞİD , PKK'yı Tel Abyad'a gömdü..Hainler Türkiye sınırına kaçıyor...O sınır kapısını açan namussuzdur.

27.02.2016

İŞİD ateşkese dahil zaten.Bu arada pkk değil savaşan ABD destekli pyd'dir o dediğin.

27.02.2016

Valla şu haritaya göre pekte ateşkes yok: http://syria.liveuamap.com/en/2016/27-february-blasts-and--intense-clashes-in-the-video-background. yarın ne olur bilmem ama her yerde çatışma var(Ham-Humus hariç). Ha asıl mevzu ise İşid. İşid Akçakale'nin karşısına(tel-Abyad) çok ciddi girdi. Geçen yıl kaybettikleri yerleri her an geri alabilirler ve yeniden Ayn-Arap (Kobani) kuşatması olabilir ve bu sefer Türkiye Kürtlere hiç bi şekilde yol açmayacağı için orası düşer. Özetle Suriye'de müttefikimiz İşid.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ