Ateşkes Devrede, Rehine Takası Devam Ediyor: Hamas 13 Rehineyi Daha Serbest Bıraktı

Hamas ve İsrail arasında yapılan rehine takası devam ediyor. Esir takası her iki taraftan da kadın ve çocuklardan oluşuyor.  İsrail medyası, Hamas'ın rehine takas anlaşması doğrultusunda 13 İsrailliyi daha Gazze'de Kızılhaç'a teslim ettiğini duyurdu.

Hamas'ın öncülüğünde Filistin direniş örgütlerinin de desteği ile başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu sonrası gelişen savaşta 49. güne girildi.

Hamas'ın öncülüğünde Filistin direniş örgütlerinin de desteği ile başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu sonrası başlayan savaşta, her iki taraftar ciddi kayıplar verirken; geçtiğimiz günlerde Katar'ın arabuluculuğu ile İsrail ve Hamas arasında 4 günlük geçici ateşkesi kapsayan ve esir anlaşmasını da içeren insani ara için bir anlaşma sağlanmıştı.

Dün Hamas 13 İsrailliyi İsrail ise 39 Filistinliyi serbest bırakmıştı.

İsrail medyası, Hamas'ın rehine takas anlaşması doğrultusunda 13 İsrailliyi daha Gazze'de Kızılhaç'a teslim ettiğini duyurdu.

Popüler İçerikler

Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
YORUMLAR
25.11.2023

peki bu rehine takası sonucunda savaş bitecek mi ? biterse Gazze İsrail'e teslim edilmiş şekilde mi bitecek ? eğer öyle olursa ki İsrail'in orayı bırakacağını sanmıyorum bunca insan,çocuk neden öldü? ateşkes oldu ölenlere Allah'tan rahmet dileriz yeni bir süreç mi başladık diyecekler... çok yazık ya valla tüm benliğimle tiksindim bu dünyadan...

25.11.2023

Olayın özeti şu: bu savaş başlamadan da İsrail zaten sürekli bir bahane uydurup Filistinlileri esir alıp duruyordu, sürekli Filistinlilerin tarım arazilerine el koyup İsrailli yerleşim yeri inşa ediyordu. Gazze açık hava hapishanesiydi. Filistinliler de hergün ölmektense bir gün ölelim diye saldırıya geçtiler. İsrail anladığı dilden konuşulmazsa asla durmayacak, sudan bahanelerle Filistinlileri hapse atmaya ve öldürmeye devam edecek

Hamasın, kendi ticaret kulelerini IRAK a girmek için kendi kendine uçuran Amerika nın kurduğu bir çakma örgüt olduğunu herkes biliyor. Orta doğuya kafayı takmışlar bir kere. Arabistan da bunların ibrikçiliğini yapıyor. Oh ne ala. Nerede İslam işbirliği Teşkilatı. Yoksa daha satacak Kaddafi kalmadı mı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ