Ateistlerin Kız İsteme Töreninde Ne Söylediklerini Sorarak Hakaret Eden Kişiye Gelen Birbirinden Haklı Tepkiler

Artık iyice suyu çıktı bu işlerin...

Kız istemek sizin de bildiğiniz üzere her şeyden bağımsız bir şekilde bir gelenek haline gelen ve ailelerin tanışması için fırsat yaratan bir ortam...

'Allah'ın emri, peygamberin kavliyle' diyerek açılan ve aileden izin alarak sonlandırılan bu tören gençler için çok gergin bir ortam yaratsa da hem aile büyüklerinin sözü dinlenmiş oluyor hem de tanışma ve kaynaşma için fırsat yaratıyor.

Dedik ya girizgah "Allah'ın emri, peygamberin kavli" diye; Twitter'dan AyLaK KaDıN bu konunun ateistler tarafında nasıl geliştiğini merak etti ve bu paylaşımı yaptı.

twitter.com

Espri deseniz komik değil, ciddi deseniz 'Bu nasıl kafa?' dedirten bu paylaşıma pek çok tepki geldi, biz de sizler için derledik.

İşte o paylaşımlar...

1. 👇

twitter.com

2. 👇

twitter.com

3. 👇

twitter.com

4. 👇

twitter.com

5. 👇

twitter.com

6. 👇

twitter.com

7. 👇

twitter.com

8. 👇

twitter.com

9. 👇

twitter.com

10. 👇

twitter.com

11. 👇

twitter.com

12. 👇

twitter.com

13. 👇

twitter.com

14. 👇

twitter.com

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.03.2020

Kız istemek 2500 yıllık Türk adetidir, eski Türklerde "Kalın - Kalınlık" olarak geçerdi, buradaki amaç ailenin rızasını almaktır, ileride çıkabilecek bir sorunu başlamadan bitirmektir. Hiç kimsenin kadınları mal olarak gördüğü yok, aksine kadının hayatta önem verdiği en önemli insanların gönlünü alarak kadına değer vermektir. Siz gelenek görenek törenize bağlı olmayabilirsiniz, sizin aile kavramınız olmayabilir, sizin için anne baba bayramdan bayrama mesaj atılacak kişiler olabilir, sizin için aile bireyleri yaptığınız hiçbir şeyi sorgulayamayacak, sizin yanlışlarınızda bile sizi uyaramayacak sadece kan bağı olan 3. kişiler olabilir, bu sizin tercihiniz, ancak tercihi sizin gibi olmayanları yargılayamazsınız.

02.03.2020

bunu bilmiyordum. peki, o zaman islamiyet yoktu, şamanizm vardı. o donemde bu bi merasim mi oluyormuş simdiki gibi yoksa bizim cocuklarin böyle bir niyeti var size de uyar mi gibi bir konusma mi geciyormus? zaten evlenmeden once aileden onay almak muslumanlikla alakali bir durum degil. gunumuzde amerika'da da evlenme teklifiniden once babaya gidip teklif etmek icin babadan izin aliniyor saygidan dolayı.

02.03.2020

Kız istemek kızı mal yerine koymak değildir ki ailesinin de rızasını almaktır. Sonuçta bunca yaşa onlar getirmiş. En baştaki salağın ateistler hakkında yazdığına değinmeyeceğim, bir şey yazmaya değmez.

02.03.2020

Bunlar kız istemeyi berdel beşik kertme yada görücü usulü ile karıştırmış. Hindistan da müslümanlar erkeği istemeye gider. Kız istemek dini bir mevzu değil. Dini ilgilendiren kısmı 1 - kişilerin evlenecek erkek ve kadının rızası 2- ailelerin rızası. Ailelere ne oluyor ben istedikten sonra diyenler olacak. Evet en ufak sorunda yada çok büyük çıkmazlarda ailenin ne olduğunu anlarlar. Ailenin rızasını almazsiniz eften püften sebeplerle boşanmak çok kolaydır. Ailede buna çanak tutar. Ama ailenin rızası olursa ( burdaki rıza karşılıklı saygı sevgidir aslında ) dünyanın en büyük dertleri bile yorganda pire bulmaya benzer. Ister kızı isteyin ister erkeği bunlar gelenektir dinle alakası yoktur. Müslüman Arap kabilelerinde bile erkeğin talip gördüğü yerler varken bu saçma konuda bilgisi olamayan iki kesminde bu ahmakça tartışmasını alkışlayarak protesto ediyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (84)