Atatürkçü Teğmenlere Destek Paylaşımı Yapan Savcı Mehmet Çağlayan Açığa Alındı

Sosyal medyada teğmenlere destek mesajı paylaşan Antalya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan açığa alındı. Cumhuriyet Savcısı Çağlayan, 'Bu vatanı kuranların izinde olmanın bunlara sebep olacağını bilmiyordum. Bilseydim yine yapardım' ifadelerini kullandı. 

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin, kılıçlarını havaya kaldırarak ettikleri yemin ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde bağırmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini çekmişti.

AK Parti'nin başta ılımlı yaklaştığı olayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sürecin seyrini değiştirdi.

Kocaeli'nde 21'inci İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Erdoğan, 'Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz' demiş ve şöyle devam etmişti: 

'Kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek...'

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası teğmenlerle ilgili soruşturma açmıştı. Atatürkçü teğmenlerin ordudan ihracı isteniyor.

Sosyal medyada teğmenlere destek mesajı paylaşan Antalya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan'ın da açığa alındığı ortaya çıktı. Savcı Çağlayan, "Bu vatanı kuranların izinde olmanın bunlara sebep olacağını bilmiyordum. Bilseydim yine yapardım" ifadelerini kullandı.

Gelişmeyi NOW haber spikeri Selçuk Tepeli canlı yayında şöyle duyurdu 👇🏻

Bakan Yusuf Tekin'den Belediye Kreşleri İçin Yeni Açıklama: "Çocuklara LGBT Propagandası Yapılıyor"
Kılıçlı Yemin Soruşturması: Genç Atatürkçü Teğmenler Ordudan Atılabilir!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
İsrail'in Eurovision'da Men Edilmediği Açıklandı: 5 Ülke Eurovision'dan Çıktığını Açıkladı
YORUMLAR
26.11.2024

bazıları adamlık görsün sayın savcımızdan herkes gider Mustafa Kemal Atatürk kalır. Atatürk'e düşmanlık ettiğini zanneden zavallılar ise hain olarak ebede dek anılır.

26.11.2024

kumpası kim yaptıysa yine orduya ve hukuka darbe yapıyor niyetleri belli ülkeye parçalamak için elinden geleni ardladına koymuyorlar hiç mi bu gidişat korkutuyor

26.11.2024

Hala daha bu hükümeti destekleyenler ülkenin felakete yolculuğunun ortaklarıdır .

TÜM YORUMLARI OKU (16)