Saime Hanım'ın mektubundaki ifadelerine göre, eğitimli bir kadın olduğu ve çocuklarını dönemin önde gelen okullarında okuttuğu anlaşılıyor.
Saime Hanım ve Mustafa Kemal Paşa'nın 1916'daki mektuplaşmadan sonra bir araya geldiklerine dair bilgi ya da belge bulunmamakla birlikte tekrar temas kurdukları makalenin öngörüleri arasında bulunuyor.
Makalede atıfta bulunulan Dr. Ali Güler'in 'Benim Ailem' isimli kitabındaki bilgiye göre, aile fertlerine ve yakın çevresine maddi yardımda bulunan Mustafa Kemal Paşa'nın süt kardeşi Saime Hanım'a 1923'te 100 lira para yardımında bulunduğu görülüyor.
Eldeki belgeler ışığında süt kardeşlerin temasının bununla sınırlı olduğu görülen makalede, 1923'ten Atatürk'ün vefatına kadar geçen sürede görüştükleri ya da haberleşmiş olduklarına dair bir bilgi ya da kayıt bulunmuyor.
ulan, şu adam, ailesini, hayatını, varlığını bir kenara koymuş, cepheden cepheye koşmuş, annesini gördüğü gün sayısı sayılı, kardeşlerini gördüğü gün sayısı sayılı. babasını zaten çocukken kaybetmiş. bütün ömrünü, nefsini, çocukluğunu, gençliğini, yetişkinliğini bu topraklara feda etmiş. kısaca kendi insanlığını bu topraklara adamış. şu adama 5 vakit dua edip ömür boyu minnet duyacaklarına, dünyada hamamböceği kadar faydası olmamalarına rağmen eleştirme, hakaret etme hakkını kendinde görüyorlar.
100 yıl önceki hitaba bak, bir de şimdiki.
Canım Atam. Asaletin yeter