Atatürk'ün Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü'ye Verdiği Gözlük Siparişini Mutlaka Görmelisiniz

Mustafa Kemal Atatürk her daim şık ve asil giyinen bir devlet adamıydı. Güçlü askeri yönü dışında kusursuz moda anlayışı ile de dünyanın birçok farklı ülkesine nam salmıştı. Kıyafetlerin dışında aksesuarlara da önem verdiği bilinen Atatürk'ün, dönemin Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü'den gözlük sipariş ettiğini biliyor muydunuz? Hadi detayları okuyalım 👇

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bilime, sanata, tarihe, eğitime önem verdiği kadar modaya da önem verdiğini bilmeyen yoktur.

“Medeni ve beynelmilel kıyafet, bizim için, çok cevherli milletimiz için layık bir kıyafettir. Onu giyeceğiz” diyen Atatürk'ün döneme farkını koyan stili tartışılmaz bir konu.

Giyimi kuşamıyla her ortamda zevk sahibi olduğu sayısız kez gösteren Atatürk, modanın önemli merkezlerinden Fransa'da eğitim alan usta terzilerle de çalışırdı.

Bulunduğu yerdeki herkesin adeta imrenerek baktığı hatta feyiz aldığı kıyafetlerle dışarı çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün döneminin moda ikonu bile söyleyebiliriz.

Kimi zaman istediği kıyafetleri çizerek anlatan büyük liderin eşsiz moda anlayışı yalnızca kıyafetten ibaret değildi elbette.

Cep mendili, gömlek yakası, baston, şapka, papyon, kravat, kol düğmesi, yaka iğnesi gibi çeşitli aksesuarla kombinini daha da zenginleştirirdi.

Atatürk'ün güneş gözlüğü taktığı fotoğrafları da unutmak ne mümkün, değil mi? Peki siz, Atatürk'ün Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü'den gözlük sipariş ettiğini duymuş muydunuz?

Gözlük siparişini Tevfik Rüştü'ye yazarak ileten Atatürk şu ifadeleri kullanıyor: 

''Numune ola bir numaralı gözlük gönderdim. Sağ göz ile sol göz numaraları farklıdır. Gözlükçünün dikkati celp olunmalıdır. Konuştuğumuz gibi tam ve yarı gözlükler isterim.

Bundan başka numarasız sarı camlı güneş gözlüğü lazım. Şık olsun.

İmza: Gazi Mustafa Kemal...''

İşte o mektup...

👇

👇

👇

👇

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

 Hadi yorumlara...

İlginizi Çekebilir

Mustafa Kemal Atatürk'ün Zamanının Ötesinde Bir Tarzın Sahibi Olduğunun 13 Kanıtı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Şık Giyimindeki Detayları Öğrenince Ata'ya Bir Kez Daha Hayran Kalacaksınız

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
YORUMLAR
29.08.2023

Zamanın ötesinde bir adam her konuda. Başımıza konan bir talih kuşu. Başka bir lider yine bir gün Türkiye Cumhuriyeti ni kurardı belki ama hiç kimse onun kadar ileri görüşlü, şık, beyfendi olamaz, bu derece kısa sürede bu kadar büyük modernleşme adımları atamazdı.

ilk imza benden gelsin bu doğru tespit için

29.08.2023

asaletine kurban ey aşk ♥️

29.08.2023

Atam sen hiç ama hiç unutulmayacaksın ,hep kalbimizdesin ,ışıklar içinde uyu.

TÜM YORUMLARI OKU (16)