Atatürk Resmini Ters Asan Üniversite Dev Heykel Yaptırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kampüsteki binaya Atatürk resmini ters astığı için tepki çeken Trabzon Üniversitesi'nin rektörlük binası önüne 5 metre büyüklüğünde Atatürk heykeli yerleştirdi.

Trabzon Üniversitesi, geçen yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kampüsteki binaya Atatürk’ün resmini ters asmıştı. CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen’in fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “Bunu yapan aşağılık bir alçaktır. Trabzon vatan haini bu haysiyetsizleri iyi bilir” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Kısa sürede vatandaşların tepkisini çeken olay üzerine üniversite yönetimi, Atatürk resminin dikkatsizlik nedeniyle ters asıldığını ve hemen düzeltildiğini belirterek personel hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.

2018 yılında kurulan Trabzon Üniversitesi’nde rektörlük binasının önünde bulunan tören alanına Atatürk heykeli yerleştirildi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, heykel kısmı 3 metre ve kaidesiyle birlikte toplam 5 metre büyüklüğünde olan heykel 5 ayda yapıldı. Elinde Nutuk bulunan Atatürk heykelinin kaidesinde de “Cumhuriyet fazilettir” diye yazıldı.

Polis Engelleyince Yürüyerek Okudular! İÜ ve Cerrahpaşa Öğretim Üyelerinden Boğaziçi'ne Destek Bildirisi
Ege Denizi'nde 4 Büyüklüğünde Deprem
Dışişleri Bakanlığı: 'Hiç Kimse Türk Mahkemelerine Emir Veremez'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
11.02.2021

Adamlar kemalistlerin bug'unu keşfetmiş,kemalist dünyasında bir heykele çözülmeyecek sorun yok adamlar 5 metre yaptırmış ki garanti olsun :)))

11.02.2021

Heykel yaptırınca sorun çözülüyor olsaydı Melih Gökçek dinozorlarıyla Ankara'yı fethederdi. Dergâh safsatalarıyla Kemalizme karşı olan ABD'nin Yeşil Kuşaklı meczuplarına ne olacağının aynasıdır Gökçek.

11.02.2021

ne amaç ile yapıldığı belli... bir şeyler yazardım da başıma biseyler gelmesinden korktuğum için artık yazmıyorum:)

Pasif Kullanıcı
11.02.2021

Geldiğimiz nokta bu, bir heykel yaptırıyorsun tüm muhaliflerin sesini kısıyorsun.

11.02.2021

Valla siz balık hafızalı ve verilen her yemi yutup geçmişi unutabiliyorsunuz ama biz ne Trabzon Üniversitesinin yaptığını ne bunca zamandır Atatürk'e hakaret edip onun değerlerini yıkmaya ya da değiştirmeye çalışanları ne bu ülkeyi durmadan ayrıştırıp liyakatsızlar ordusuyla dolduranları unutmuyoruz unutmayacağız da.

TÜM YORUMLARI OKU (23)