Atatürk İmzalı Bonesi ve Her Yıl Doğurttuğu Çocuklarla Anıtkabir Ziyaretiyle Bir Cumhuriyet Kadını: Banu Çiftçi

Bugün size bir doktordan daha fazlası olan ve yaptıklarıyla göğsümüzü kabartan kadın doğum uzmanı Op. Dr. Banu Çiftçi'yi anlatacağız.

Doğuma ve ameliyatlara Atatürk imzası taşıyan bonesiyle giriyor...

"Meleklerim" dediği doğumunu yaptırdığı çocuklarla her yıl Anıtkabir'i ziyaret ediyor...

Gönüllü olarak gittiği Afrika'da hem kadınlara hem de bebeklere yardım ediyor, toplumun yaralarını sarıyor...

Kadın doğum uzmanı Op. Dr. Banu Çiftçi'den bahsediyoruz...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzmanlık eğitimini Gazi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda tamamlayan Banu Çiftçi, yurt dışında eğitimlerine devam etti.

Çeşitli organizasyonlarla 2012 yılında ilk kez Afrika'ya gitti, ardından 2015'te Kongo DC, 2016'da Uganda'da gönüllü doktor olarak çok sayıda hastayı muayene etti ve ameliyatlar yaptı.

Birçok farklı projede yer almasına ortam hazırlayan Kızılay Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Yalnızca hastaları iyileştirmekle kalmadı; toplumun da kanayan yaralarını sardı. Toplanan bağışlarla su kuyuları açılmasına, hastane yaptırılmasına, tarım köyleri kurulmasına vesile oldu.

Birçok farklı projede yer almasına ortam hazırlayan Kızılay Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Yalnızca doktor ve iyilik elçisi olarak değil, kendini başka alanlarda da geliştirdi: Radyo televizyon sunuculuğu eğitiminin ardından TRT Okul'da Anne Çocuk programını sundu.

Türkiye'nin dört bir yanında 'Başarı, Sınavlar ve Hayata Dair' konulu konferanslar verdi, kadın sağlığına yönelik olarak kurumlar, okullar ve belediyelerle iş birliği yaparak seminerler düzenledi.

2017'de TEDx Bahçeşehir'de 'Kadın', Tedx Hacettepe'de 'Çocukluk Halinizi Unutmayın' başlıklı konuşmalar yaptı ve izlenme rekorları kırdı.

Ve bu yıl 'Hamilelik ve Doğum' kitabını çıkardı.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
YORUMLAR
25.10.2018

işte... tüğ diken. göz pınar. idealizm uzmanlık.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ