Atatürk Havalimanı'nda 'İsveç'in Tecavüz Oranı En Yüksek Ülke Olduğunu Biliyor musunuz?' Panoları

Fotoğraf: @kadirkonuksever 

Geçen hafta Viyana Uluslararası Havalimanı’nın yolcu salonundaki elektronik panoda yer alan “Türkiye’de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor” yazısı yer almıştı. Yazıyla Avusturyalıların Türkiye’ye seyahat etmemesi istenmişti.

Viyana Havalimanı Panosundaki Türkiye Karşıtı Haber Kaldırıldı

Konuyla ilgili haberi haberi Twitter hesabından paylaşan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, “Türkiye’nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım” demişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu paylaşıma Ankara'dan sert tepki gelmişti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Wallström’e Twitter'dan, “Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye’de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin” diye yanıt vermişti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise İsveçli bakanın tweet'inin ve Avusturya'da ortaya çıkan haberlerin 'Avrupa'daki ırkçılık, İslam ve Türk karşıtlığı eğilimini yansıttığı' yönünde açıklama yapmıştı.

Bu gelişmelerin ardından bugün Atatürk Havalimanı’ndaki panolara dünyadaki en yüksek tecavüz oranının İsveç’te olduğuna ilişkin yazılar konuldu

Yazının üzerinde de Güneş gazetesinin ‘Tecavüz ülkesi İsveç’ başlıklı bir haber kupürü yer aldı

Fotoğraf: @kadirkonuksever 

Anadolu Ajansı, havalimanında bulunan reklam panolarının özel bir şirket tarafından işletildiğini belirtti.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
YORUMLAR
19.08.2016

2 hafta önce Hollandalı kız arkadaşımı ülkemizde ağırlamak durumunda kaldım Malum Türkiye'de havalar sıcak. Kendisi rahattır. Doğal takılır. O yüzden etek&elbise ağırlıklı kıyafetlerle gelmiş. Sarışın olduğu için de yabancı olduğu çok belli. O rahat,neşeli, cana yakın kız milletin sapıkça bakışlarına 2 gün dayanabildi. Müthiş rahatsız olduk. Kızcağaza doğunun otantik bir kombinini yaratırız bahanesiyle şalvar üstü keten gömlek almak zorunda kaldım ya. İnanılır gibi değil bir halk cinselliğe bu kadar mı aç olur? Hakikaten Türkiye'de kadın olmak çok zor. Kızlar sizi cidden saygıyla selamlıyorum!!

Ya neye tepki gösteriyorsunuz.Yemin ediyorum bu ülkede milliyetçilik yüzünden siyaha beyaz diyecek bir sürü insan var?Bu ülkede çocuklara tecavüz edilmiyor mu?Hükümetin bakanı tek seferden bir şey olmaz demedi mi?Adamlar haklı şuan tecavüzler,tacizler aşır artmış ve hükümet buna göz yumuyor durumda.Daha yeni 9 aylık bebeğe tecavüz edildiği haberi geçildi neyse ya siz milliyetçiliğe devam edin bunu da saklayın

19.08.2016

Dünyanın en yüksek tecavuz oranınin isvecte olmasının nedeni "tecavüz" kavramının içerik olarak isvecte daha geniş bir sekilde ele alınması olabilir mi acaba? Yani örneğin türkiye de tecavüz suçuna dahil edilmeyen olaylar isvecte kabul ediliyor olbilir mi? Ayrıca ucuz hareketlere ucuz bir sekilde karşılık vermek de ancak bize yakışırdı. Bak ya adamlara laf sokucaz derken yine ucu bize dokundu. Sakın eksiklik bizde olmasin:(

19.08.2016

biraz ac lutfen... tecavuz kavrami isvecte ne kadar farkli

TÜM YORUMLARI OKU (222)