Atatürk'e 'Zalim ve Kâfir' Diyen İmam Mustafa Demirkan Hakkında Suç Duyurusu

Ankara Barosu ve İzmir baroları,Halkın Kurtuluş Partisi ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e atfen 'zalim ve kâfir' diyen imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. 

Ankara barosundan yapılan açıklamada, '28.05.2021 günü Ayasofya Camiinde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına alenen hakaret eden Mustafa Demirkan hakkında hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması için Baromuzca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.' denildi. 

İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada, “Törene katılan çocuklara 430 Sayılı Öğretim Birliği Yasası (Tevhidi Tedrisat Kanunu) çiğnenmek suretiyle uygulamaya konulan Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında hafızlık icazeti verilmiş, yine 2596 Sayılı Kanuna aykırı olarak, ruhani kıyafetler giydirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı olarak gerçekleştirilen bu törende, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imam hatibi Mustafa Demirkan isimli zat, kimden alındığı belli olmayan bir yetkiyle yaptığı konuşmasında doğrudan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş ve bu hakaretler kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine emanet edilen koltukları işgal eden şahıslar tarafından sessizce dinlenilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Özgür Özel'den paylaşım

Ne olmuştu?

Atatürk’e Hakaret Eden İmam YÖK Başkanı’nın Kayınpederi Çıktı
Erdoğan da Oradaydı: Ayasofya'da Yine Atatürk'ü Hedef Alan Sözler
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
Asın Bayrakları: Türk Tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, British Fashion Awards Gecesinde Vanguard Ödülü Aldı!
YORUMLAR
31.05.2021

Yüzünde meymenet yok orospu evladının. Seni hoca diye o camiye koyanın da amına koyayım vatan haini piç kurusu.

Ataturku begenmek zorunda degilsiniz ama saygi duymak zorundasiniz..kurtulus savasi ile ulkeyi hristiyanlardan temizlemis ulkeyi bolunmekten kurtarmis atatürke böyle hakaret eden imam bence kesinlikle ya ingiliz ajani ya da kafirdir..müslümanligindan suphr ediyorum bu imamin..atatürk olmasaydi suan bu ülkede musluman yoktu..5 farkli ülkeye bolunmustü..bunu anlamak bu kadar zormu ? Sevmek zorunda degilsin ama saygi duyacaksin

seni hoca yapanın amkkkk ülkeyi babalarının çiftliğine dönüştürdüler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ