Sanık avukatı Nasip Yıldırım söz alarak, söz konusu paylaşımların hepsinin ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı, birçok paylaşımı da sonrasında sildiğini belirtti. Sanık avukatı savunmasında, “Silinen paylaşımların ekran görüntüsü alınarak paylaşılması neticesinde sosyal medya baskısından ötürü katalog suçlardan olmamasına rağmen tutuklanarak hakkı ihlal edilmiştir. Paylaşımları incelendiğinde en rahatsız edici ve göze çarpan olan ‘gebersin yahudi p.’ ifadesindeki p. kavramı TDK’ya bakıldığında birçok anlam ifade etmekte olup, bunlardan birisi de ‘güvenilmez’ şeklindedir. Müvekkilim ile cezaevinde yapmış olduğum görüşmede müvekkilim ‘güvenilmez’ şeklinde paylaşım yapmayı amaçladığını söylemiştir” şeklinde konuştu.
Sanık avukatları müvekkillerinin beraatini ve tahliyesini istedi.
Duruşmada söz verilen Cumhuriyet savcısı da sanığın eylemini ikrar ettiğini, ikrara konu olan bu suçun toplumda uyandıracağı infial durumu ve sanığın mevcut bulunan kaçma şüphesini gerekçe göstererek tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
Tekrar söz verilen sanık avukatı Nasip Yıldırım, “Bazı insanlar Allah’a ve peygambere küfür etmektedir fakat tutuklanmamaktadır. Kimsede de infial oluşmamaktadır. Atatürk’e söylendi diye mi infial oluşsun? Türkiye herkesindir. Hukuki değerler kapsamında olay değerlendirilmelidir” dedi.
avukat olacak Türk düşmanı yaratık da tutuklanmali
Seni de, seni savunanı da Allah yok etsin de bu memleket pi....klerden kurtulsa🤢🤢🤮🤮🤮😡😡😡🤬🤬🤬🤬
Sen Atatürk 'ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde okudun adam olmaya yada görünmeye çalıştın!! Sen Atatürk 'e hareket edemezsin Etirmeyiz !!!! Atatürk 'e Saygı Duymak Zorundasın!!!!!