Atatürk’e Hakaret Eden Liseli Tahliye Edildi: Cezası Belli Oldu

İstanbul’da yaşayan ve 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik uygunsuz görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonrası tutuklanmıştı. 24 gündür cezaevinde tutulan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S.'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verilerek, tahliye edildi. 

Türkiye günlerce bu olayı konuşmuştu. Atatürk'e hakaret eden liseli hakkında yeni gelişme yaşandı.

İstanbul Üsküdar'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken görüntüleri sosyal medyada yayıldıktan sonra tutuklanan lise öğrencisine verilen ceza belli oldu. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilen A.E.S., kararla birlikte tahliye edildi.

Anadolu 3. Çocuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya lise öğrencisi A.E.S., 20 Eylül'den beri tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan mahkeme, lise öğrencisi A.E.S.'ye "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanık hakkında verilen cezada hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar vererek sanığın tahliye edilmesine hükmetti.

Atatürk'e yönelik uygunsuz hareketleri sosyal medyaya yayıldıktan sonra tepki çeken 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S., 20 Eylül'de tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede A.E.S. hakkında 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun' kapsamında 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti. Savcılık, soruşturma aşamasında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan ise takipsizlik kararı vermişti.

Aydın'da 'Dini Değerleri Aşağılama' İddiası: 2 Çocuk Tutuklandı

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
13.10.2023

Aynı haraketi reise yapmış olsaydı şuan 7 göbek akrabaları tek tek incelerin bağlantılar saptanır içeri atılır hiçbiryerde iş tutamaz ortada kalırlardı ;)

13.10.2023

okuduğu lisede varsa Atatürk büstünü, fotoğraflarını hergun ama hergun temizletecekNutuk ve biyografisini okutacaksin şuna kafasına soka soka.

13.10.2023

Örneğin ölümcül bir hastalığa yakalanmış ve kurtulmaları her satırı önemli olan iki sayfalık bir reçeteye bağlı olsun. Onu bile paragraf atlayarak okuyup sonuç almayı beklerler.

13.10.2023

Adı sadece Türk ülkesi kaldı içi arap dolu ne kadar müslüman varsa hepsinin anasını götünden sikeyim

13.10.2023

BENDE SENİN ANANI SİKEYİM KAFİR ZINDIK

TÜM YORUMLARI OKU (25)