Atatürk Dizisi Hakkında Fikir Belirtmemeyi Tercih Eden Birce Akalay, Tepki Gösterenlere Cevap Verdi

Disney+'ın Atatürk dizisini iptali hakkında fikir belirtmek istemediğini, zaten 'ata kızı' olduğunu söyleyen Birce Akalay, kendisini eleştirenlere cevap verdi. Detaylar👇

Disney+, Atatürk dizisini iptal ettiğini duyurduğundan beri çok tepki çekti. Sosyal medyayı ayağa kaldıran iptal haberine, bazı ünlüler üyeliklerini iptal ederek tepki gösterdi, bazılarıysa sessiz kalmayı tercih etti.

Oyuncu Birce Akalay da bir şey söylenmesi beklenen fakat bu konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmamış isimler arasındaydı.

Geçtiğimiz saatlerde neden herhangi bir paylaşım yapmadığı sorulan oyuncu,

'Ben bu konuyla alakalı fikrimi beyan etmek isteseydim sosyal medya hesaplarımdan yapabiliyorum. Sorunuzu nazikçe reddetmek istiyorum. Mevzu bahis Atatürk olduğu zaman ben atakızıyım zaten. Çok fazla altını çizmeye gerek yok diye düşünüyorum.' açıklamasında bulundu. Ve bu açıklama birçok sosyal medya kullanıcısının tepkisini çekti.

Birce Akalay'ın açıklamasına gelen tepkilerden bu yazımızda detaylıca bahsetmiştik:

Atatürk Dizisi Hakkında Fikir Belirtmemeyi Tercih Eden Birce Akalay'ın Açıklamasına Gelen Tepkiler

Özetle, sosyal medya kullanıcılarının asıl tepkisi Birce Akalay yanlış bir şey söylediği için değil, tepkisini göstermesi gereken yerde muallakta kalan bir açıklama yapıp kenarda durmayı seçmesineydi.

Çığ gibi büyüyen tepkileri ve Twitter'da trende girdiğini gören Birce Akalay, yeni bir paylaşımda bulundu.

Önce, 'Ata'm ile aramdaki ilişkiye dair mesnetsiz söylemlere hiçbir koşulda tahammül etmem söz konusu değildir. Haddimizi aşmayalım!' diyen Birce Akalay, sonra da yaptığı açıklama yüzünden trende girmesiyle ilgili bir sitemde bulundu.

👇

Ne düşünüyorsunuz yeni açıklama hakkında? Hadi yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Melek Kanatları Takarak Sahneye Çıkan Ajda Pekkan'ın Kombini Çok Konuşuldu
Ayhan Sicimoğlu Hasta Eşini Terk Ettiği İddialarıyla İlgili İlk Kez Çok Net Bir Açıklama Yaptı
Gökçe'nin Hayrabolu Konserinin de İptal Olduğu İddia Edildi

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
09.08.2023

Ben anlamıyorum ya! Neden çıkıp da açık açık "ben ermeni / rum / yahudi kökenliyim tepki vermem aslımı inkar etmek olur" demiyorlar da böyle kıvırtmaya çalışıyorlar?! Mesele para değil, mesele iptal sebebini Ermenilerin aldırmış olması.

Hahhhh işte aradığım yorum. Baştan sona mükemmel bir tespit, teşekkür ederim. Kıvırdıkça kıvırırlar, kıvırdıkça kıvırırlarrrr.

Ahh kıyamamm Birce -AK-alay, istiyorsan tepki göster de cemaatin bütün işlerini kesiversin dımdızlak kalıver ortada. Yer mi? Yemezzzzzz.

Ne diyordu barış atay:"faşizm esasen, söylem ve fikir belirtme hürriyetinin gasp edilmesi değil, faşizm bilakis söylem ve fikir belirtme dayatmasıdır." Yani neyi söylemiyeceğinden ziyade, neyi söylemen gerektiğini dayatmaktır. Majestelerinin muhalifleri onlara tanınan yumuşacık dik duruş alanlarında ha geldiler ha gelecekler kaygısına mahkum;iktidarın eril holiganizmini alabildiğine içselleştirmiş çoğunlukla da iktidarla aynı hizada durarak hedef bulup lince koşuyor. Kafalarda kaygı dolup psikozik sorular: o taraftan değilse, ne cürretle benim safımda olmaz? Benden olmayarak nasıl beni azaltır-az gösterir? Bu bir SÜRÜlenme güdüsüdür. Allahına kadar entel varoşluktur! Hatta allahı yarattığına pişman edercesine ahmaklıktır. Ama bu sürüdeki, kendini baskın zannetme daha kalabalık zannetmenin kazandırdığı konforu da Alman arabalarında bulamazsın.

09.08.2023

Köküne kadar Atatürk'çüyüm ve hep öyleydim, öyle olacağım. Ama ben de anlamıyorum bu "silence is violence" kafasını... Alt tarafı bir aktris, insanları eğlendirerek ünlü olan biri, siyasetçi değil, herhangi bir konuda bilirkişi hiç değil. Nedir insanlardaki bu ünlüleri kullanarak fikir onaylama çabası bilmem. Benim gibi düşünenlerin var olduğunu, yalnız olmadığımı bilmek için böyle birinin bana arka çıkmasına ihtiyacım yok, kimsenin yok aslında.

TÜM YORUMLARI OKU (13)