Atatürk Anıtına Saldıran Kuzenlere 5'er Yıl Hapis

Samsun'da Atatürk Parkı'ndaki 'Onur Anıtı'nı halatla çekmeye çalışan kuzenlere 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' kapsamında 5'er yıl 22'şer gün hapis cezası verildi. 

Bugün ikinci kez hakim karşısına çıkan Celali Rahman Fidan (39), 'Ben Atatürk'ü bir değer olarak görüyorum. Pişmanım ve oradaki herkesten özür dilerim. Bunu cezadan yırtmak için söylüyorsam namerdim. Cezam neyse çekerim, hakkımda hayırlısı olsun. Uyuşturucu madde etkisindeydim. Batuhan'ın olaydan haberi bile yoktu' dedi.

Batuhan Fidan (25) ise 'Rahman abi bana gece 01.30'da mesaj attı. Uyumadığımı söyledim ve bana 'Sabah namaza gidelim' dedi. Ben de alkol aldığımı söyledim. 'Daha namaza var, sen artık içmeyi bırak' dedi. Sonra yanıma geldi. Sabah ben evden namaza çıkıyoruz sanarak çıktım. Hatta anıttayken de Rahman ağabeyin fotoğraf çekineceğini sanıyordum. Telefonum incelenebilir, fotoğraf çekmiş olabilirim. Anıtta herhangi bir hasar varsa, tarafımca karşılanabilir. Beraatimi istiyorum' diye konuştu.

İndirim uygulanmadı

Mahkeme heyeti, Celali Rahman Fidan ve Batuhan Fidan'a, 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' kapsamında yargılandığı davada, 5 yıl 22'şer gün hapis cezası verdi. 

Sanıkların cezasında indirim uygulanmadı.

Ne olmuştu?

Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'na 3 Şubat günü ciple gelen kuzenler Celal Rahman Fidan ile Batuhan Fidan, Onur Anıtı'na halat bağlayıp çekmeye çalışmıştı. Çevredekiler tepki gösterince şüpheliler, ipi bırakıp kaçmıştı.

Polis, 13 ayrı suçtan toplam 38 dosyaları bulunan kuzenler Celal Rahman Fidan ve Batuhan Fidan'ı yakalayıp gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayın ardından binlerce kişi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi anıt önünde nöbet başlattı.

2 kuzen hakkında 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından 9'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

"Gönlümü rahatlatacağım" demişti

Sanıklardan Batuhan Fidan, iddianamede yer alan ifadesine göre, herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını ve eylemi gerçekleştirmek için herhangi bir terör örgütünden talimat almadığını öne sürmüştü.

Fidan, 'Bu eylemi gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra Celali Rahman Fidan ile buluştuk, 'Gönlümü rahatlatacağım, anıtı arabaya takıp çekip yıkasım var' diyerek iş yerinin önündeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıta çıkmasına yardım ettim' demişti.

👇

Vatandaşlar Samsun'da Saldırıya Uğrayan Atatürk Anıtı Önünde Nöbette
Samsun'da Tarihi Atatürk Heykeline Saldırı: Halat Bağlayıp Yıkmaya Çalıştılar

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
21.04.2022

13 suçtan 38 dosyaları bulunan dindar kuzenler olay günü de alkol alıp gönüllerini rahatlatmak için anıta saldırmış! Akıl sağlıklarının yerinde olmadığına dair rapor alıp yırtamamışlar çok şükür!

21.04.2022

Güya ülkeyi çok sevenlere bak sen. Ülkeyi düşmandan kurtaranın heykeline saldırır. Araplara satan arap saksocularına biat eder.

21.04.2022

ceza falan yatmazlar, akp kurtarmıştır onları

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ