Ataol Behramoğlu: 65 Yaş Üstü Toplu Taşıma Yasağı Bir Zamanlar ABD'nin Siyahilere Uyguladığı Yasağın Aynısıdır

Şair Ataol Behramoğlu, 'Bu bir suç duyurusudur' diyerek bir video paylaştı. 78 yaşındaki Ataol Behramoğlu, İstanbulluları 65 yaş üstü için uygulanan toplu taşıma kısıtlamasına karşı suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

Behramoğlu, ''Böyle bir karar, bir zamanlar ABD'de siyahilere uygulanan yasakların tıpkısıdır. Bu video İstanbul Valiliği'nin kararına karşı bu kurum hakkında suç duyurusudur. Sesimizi yükseltelim, susmayalım, suç duyurularını çoğaltalım'' ifadelerini kullandı.

Behramoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

''Dünyanın hiçbir uygar ülkesinde söz konusu olamayacak bir kararla, 65 yaş üstü insanlarımıza uygulanan yasaklar devam etmektedir. İstanbul Valiliği, bir karar alarak bu yaş grubundaki insanlarımızın kamu araçlarına binmelerini yasakladı. Böyle bir karar, bir zamanlar ABD'de siyahilere uygulanan yasakların tıpkısıdır. Bu video İstanbul Valiliği'nin kararına karşı bu kurum hakkında suç duyurusudur. Sesimizi yükseltelim, susmayalım, suç duyurularını çoğaltalım.'' 

Kaynak: Gazeteduvar

İşte o video:

Kaynak: @A_Behramoglu

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
22.02.2021

eskidem siyahileri toplu taşımaya bindirmemelerinin sebebi üzerine düşündüğümüz zaman mantıklı bir açıklama bulamıyoruz fakat şu an 65 yaş üstü için uygulanan bu yasağın sebebi üzerine düşündüğümüz zaman mantıklı cevaplar bulabiliriz mesela gençler ile kıyasla ölüm riskiniz yüksek olduğu için ÖLMEYİN diye!

22.02.2021

Yapilan kısıtlama yanlış ama bunu daha dramatize hale getirtip ırkçılıkla bağdaştırmak gerçek dışı bir bakış açısı

22.02.2021

Evden çıkın da yolunuz açık olsun. Bi an önce öbür dünyayı boylayın. Bizde izleyelim. Ciddiyim. Kaldıralım yasakları. Bir virüsün acısını ciğerlerine kadar çeksinlerde neden evde oturduklarını anlasınlar. Hayır anlamadığım zaten hastaneler 65+ insan kaynıyor. Bir kaç ay için, beylikdüzünden tuzlaya sabah namazına, tuzladan da çatalcaya öğle namazına gitmediniz diye dinden çıkartılmıyorsunuz. Bedava akbil var diye de sonuna kadar basmanız gerekmiyor. Kimsenin evde oturmadığını da yasakların umursanmadığını da hepimiz biliyoruz. Kimse kimseyi kandırmasın şimdi. Yaşlılarımız da zaten fıldır fıldır sokakta. Yürüyüşe de gayet çıkıyorlar. Bi süre de uzağa gidivermesinler.

24.02.2021

yaşlıları doğru düzgün aşılyamamak onların ihtiyaçlarını karşılayamamk ve koruyamamak devletin sorumluluğu dışarı çıkmayın diye kestirip atmak değil.

TÜM YORUMLARI OKU (14)