Asya'nın Eşi Benzeri Olmayan Bir Kıta Olduğunu Gösteren Birbirinden İlginç Bilgiler

Gezegenimizin en büyük kıtası olan Asya dünya nüfusunun yüzde 60'ına ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda Taj Mahal ve Çin Seddi gibi dünya harikalarını da barındırmaktadır. Bunların yanı sıra bilmediğimiz birçok gerçek de vardır. Bu içerikte sizler için bazılarını bir araya getirdik. Gelin hep birlikte bir göz atalım...👇

1. Japonya'nın alaturka usulü tuvaletleri.

Japonya teknoloji konusunda epey bir ilerlemiş olsa da, hala diğer ülkelerden gelen insanlar için uygun geleneksel tarzda tuvaletler vardır. “Washiki” olarak da bilinen bu tuvaletleri Japonya'nın küçük şehirlerinde sık sık görebilirsiniz.

2. Güney Kore'de sevgilisi olmayanlar için ayrı bir Sevgililer Günü kutlanır.

Sevgililer Günü Batı kültürlerinde sevgililerin kutlayıp birbirlerine hediyeler aldığı gündür. Ancak Güney Kore'de 14 Şubat'ta kadınlar erkeklere sevginin sembolü olarak çikolata verirler ve bir ay sonra erkekler “Beyaz Gün' olarak adlandırılan o günde hediyelerle karşılık verir.

Sevgilisi olmayanlar için de "Kara Gün" kutlanır.

www.reddit.com

14 Nisan'da sevgilisi olmayanlar için bir kase siyah erişte yemeği olan jajangmyeon'u yapıp dağıtmaları gerekiyor. O gün bu yemeği yemek ve paylaşmak bekar olduklarının bir göstergesi olarak kabul edilir.

3. Vietnam'da kalın bacakları olan tavuklar görebilirsiniz.

www.reddit.com

Hepimiz tavukların ince bacaklarına alıştığımız için şu anda garip gelebilir. Fakat Vietnam'da Dong Tao adı verilen bu tavuk cinsini sık sık görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Dong Tao tavuklarının kuluçka dönemini çok rahat geçirdikleri söylenemez. Çünkü kalın ve topak topak olan bacakları yumurtaların erken çatlamasına neden olabiliyor.

4. Kafa, Tayland kültüründe vücudun en kutsal kısmıdır.

Tayland'da kafa vücudun en kutsal ve saf kısmı olarak kabul edilir, bu nedenle birinin kafasına veya saçına dokunmak saygısızlık olarak görülür. Bu durum özellikle bebeklerin veya çocukların kafasına dokununca saygısızca kabul edilir.

5. Dünyanın en yaşlı tek yumurta ikizlerini Japonya'da ziyaret edebilirsiniz.

Bu 2 kız kardeş Umeno Sumiyama ve Koume Kodama, dünyanın yaşayan en yaşlı tek yumurta ikizidir. Yaşları 109 olan şimdiye kadarki en yaşlı tek yumurta ikizi olarak kabul edildi.

6. Singapur'a sakız götürmek kesinlikle yasaktır.

www.reddit.com

Singapur dışında dünyanın herhangi bir yerinde sakızı özgürce alabilirsiniz. Fakat 1922'den beri sakız Singapur'da yasaklanmıştır. Bunun sebebi ise insanların çiğnedikleri sakızları olur olmadık yerlere atması ve yapıştırmasıdır.

7. Asya aynı zamanda dünyanın en küçük memelisine ev sahipliği yapmaktadır.

www.reddit.com

Asya'da sadece dünyanın en büyük memeli hayvanları değil aynı zamanda da dünyanın en küçük memeli hayvanı domuz burunlu yarasa yaşamaktadır. Bu canlılar yaklaşık 29-33 mm boyutundadır ve yaklaşık 2 gram ağırlığındadır. Kendine özgü burnu ile bilinir ve Asya'da bulunan ve dünyadaki yarasa türlerinin üçte birinden fazlasını oluşturan 440 yarasa türünden biridir.

8. Singapur'da bir Star Wars robotundan ilham alan bir bina vardır.

Star Wars filminini izleyenler bu binanın nereden ilham aldığını çoktan anlamıştır. 'Sandcrawler' adı verilen bu kurgusal ulaşım aracı, Star Wars filminde Tatooine çöl gezegeninde bulunuyordu. Eğer sizde Star Wars hayranıysanız mutlaka görmeniz gerekiyor. Gerçekten inanılmaz bir bina!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Japonya'nın Eşi Benzeri Olmayan Bir Ülke Olduğunu Gösteren Birbirinden İlginç Fotoğraflar
Japon Mitolojisinde Sizleri Hayrete Düşürecek Birbirinden Farklı Hikâyeleri Olan Tanrı ve Tanrıçalar
Ülkelere Dair Öğrendiğiniz Anda Sizleri Hayrete Düşürüp Şaşkınlıklara Sürükleyecek 8 İlginç Gerçek

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
10.03.2023

Singapur tam yaşanılacak ülke ya. Dünyanın en temiz ülkelerinden birisi. Iq sırlamasında ilk sırada yer alıyor. Ekonomik anlamda güçlü, gezilecek çok yer var. Sırf şu ıq sıralaması bile orada yaşamak için yeterli. Burada her adım attığımızda başka bir mal ile uğraşıyoruz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ