Astral Seyahat Nedir? Nasıl Yapılır? Teknikleri Nelerdir?

Hooop! Yeni bir konu ile karşınızdayız. Astral seyahat nedir? Nasıl yapılır?

Astral seyahat kavramı spiritüalizm, okültizm ve teozofi kapsamında kullanılan bir kavramdır. Bu anlayış; parapsikoloji olayına inanan adamların esiri beden veya astral beden olarak adlandırdığı, ince madde olarak gösterilen maddelerden oluştuğu söylenen bedenle yapılan bir tür seyahattir. Halk arasında en kısa tabiri ile ruhun bedenden geçici olarak ayrılması şeklinde tanımlayabiliriz. 

Astral seyahat, bu sırada yaşandığı söylenen deneyimleri ifade eder. Astral seyahat insanın bilinci yerindeyken, fiziksel bedenin dışında ve başka mekanlarda gerçekleştiği söylenen bir süreçtir. Bu olayın öteki beden dışı deneyimler arasında özel bir yeri olması insanın bunu iradesi dahilinde gerçekleştirebilmek bildiği iddiası ve deneyim sırasında bilincin açık olmasında kaynaklanmaktadır.

Bizler de sizin için astral seyahat hakkındaki bilgileri ve internette konuşulanları, iddia edilen tehlikelerini ve resimli anlatımları, diğer kaynakları sizin için bir araya getirdik.

Astral seyahat yapabilmek için öncelikle spiritüalizm, okültizm ile ilgili kaynaklardan bazı araştırmalar yapmalı ve ön bilgiler edinmelisiniz. Astral seyahat neden yapılır diyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyun ;)

Bedenimizde ruhun bedenden kopmasını engelleyen gümüş bir kordon bulunur. Ruhumuz astral seyahat esnasında bu kordon aracılığı ile göbek çakrasından terk ediyor. Konuşulan iddialara göre kordon koptuğunda ölüm gerçekleşiyor. Pek çok kişi bu iddialara karşın yapmak istediklerini söylemekle birlikte bir kısım da bu seyahati yapma konusunda çekimser davranıyor.

Astral Seyahate Hazırlık Yapın

Öncelikle sessiz ve sakin bir ortamda olmalısınız. Uyku öncesi astral seyahat için en uygun zamandır. Işık sizi rahatsız etmemeli. Korku ve strese sokan fikirlerden arınmalı ve düzenli bir nefes-alışverişi ile bedeninizi hazırlamalısınız. Çok fazla yememek ve hafif şeyler tüketmek de vücudunuzu hazırlamak için idealdir.

Hayalgücünüzü ve Nefesinizi Kullanın, İmgeleme Yapın

İmgeleme yapmak, en basit tabiri ile hayal kurmak ve bunu gerçekten görebiliyormuş gibi hissetmeye çalışmak önemlidir. Bedeninizi tamamen gevşettikten sonra kendinizi serbest bırakın ve kasmayın. Yatağın kıpırdadığını hayal edin. Ruhunuzu bedeninizden ayrılmaya yakınmış gibi hissedin ve düşünün. Adeta sallanmaya başlamış gibi hissetmeye çalışın ve kendinize düşüncelerinizle telkinler verin. Astral seyahate çıkış yaparken vücudunuzun titrediğini, ruhunuzla bedeninize tepeden baktığınızı, kısa bir mesafe yükselip etrafı kontrol ettiğinizi düşünün ve devam edin.

Astral Seyahate Çıkış ve Bedene Dönüş

Astral seyahate çıkış evresi dahilinde buraya kadar geldik. Şimdi de internette bahsedilen ve o anda hissedilen durumları aktaracağız. Astral seyahate çıkarken bedeninizi şişer durumda hissedebilirsiniz. Korkmayın, ruhunuz bedenden ayrılmak üzere. Astral seyahate çıkmadan önce nereyi ziyaret edeceğinize ilişkin bir karar verirseniz bilinçaltınızı da bu yönde hazırlamış olursunuz. İlk deneyiminizde mutlaka oda içinde dolaşın. Bir kaç deneyimden sonra ise kendi kararınızı verebilirsiniz. 

Astral seyahat sonrası bedene dönmek ise oldukça kolaydır. Bedeninize dönmek istediğinizi kendinize telkin etmeniz yeterli olacaktır.

Astral Seyahat Teknikleri Nelerdir?

Astral seyahate çıkmış kişiler veya çıktığını iddia eden kişilerin uyguladıkları belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en kolayı nefes tekniğidir, düzenli ve çok hızlı olmayacak şekilde nefes alıp verin ve bunu devam ettirin. Aldığınız tüm nefesi dışarı vermeye çalışın. 4-5 saniyelik bir süre bunun için yeterli olacaktır. Bunu düzenli yapmak konsantrasyon sağlar. 

Gevşeme tekniği; astral seyahat öncesinde kaslarınızı gevşeterek vücudunuzu hazırlayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz imgeleme tekniği de sıkça kullanılan bir tekniktir.

Rüya Günlüğü Tutmak Yardımcı Olabilir

Rüya günlüğü dediğimiz aslında bildiğimiz günlük tutmakla aynıdır. Sadece gördüğümüz rüyaları kaydettiğimiz defter rüya günlüğü olarak adlandırılır. Çoğu zaman gördüğümüz rüyaları hatırlamayız, ancak hem bilinçaltı ile sık bağlantı kurabilmek hem de astral seyahate daha kolay hazırlanmak, imgeleme yapabilmek için rüya günlüğü tutmak faydalı olabilir. Yatağınızın hemen başında tutarsanız, uyandıktan sonra hemen yazabilirsiniz.

Astral Seyahat Tehlikeli midir?

Anlatılan pek çok bilgiye göre bir tehlikesi bulunmamaktadır. Ancak anlatılan pek çok bilgiye göre astral seyahatte boyut değiştirdiğiniz için çeşitli varlıklarla karşılabilirsiniz. Bu nedenle korkuya kapılmadan düşünmelisiniz. 

Astral seyahat yapan kişilerin yorumlarına internet üzerinden arama yaparak pek çok farklı kaynaktan ulaşmak mümkün. Genel kanı heyecan yarattığı, eğlenceli ve ilginç olduğuna dair. Bir kısım tehlikeli ve korku dolu olduğunu da belirtmektedir.

Astral Seyahat Günah mıdır?

Gelelim en çok sorulan sorulardan birisine :D 

Facebook'ta Diyanet'e sorulan ve alındığı belirtilen cevabın iligili kısmına bakalım;

Meseleye Parapsikoloji İlmi açısından bakacak olursak, İslam dini sırf bilimsel saiklerle işin özünü kavramaya matuf çalışmaları uygun görür. Eğer böyle bir astral seyahat'le insanlığa hizmet ve bilimsel gelişmelere katkı sağlanacaksa, İslam öğretisinin ön gördüğü ahlaki ilkeler çerçevesinde, müslümanların da bundan geri kalmaması gerekir.

Konuyla ilgili Nihat Hatipoğlu'na da sorulmuş bir soru mevcut.

Nihat Hatipoğlu - Astral Seyahatte Ruhun Bedene Dönmesi Var mıdır?

Peki sizin astral seyahatle ilgili söylemek istedikleriniz neler? Bizimle yorumlarda paylaşırsanız çok seviniriz!

Popüler İçerikler

TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu: ''Uyanın Fenerbahçeliler Uyanın!''
Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın Açıklamaları Gündem Oldu: ''Sponsorlarımız Yasal ve Helal''
YORUMLAR
01.06.2019

ben bunu yapmıştim taaa yıllar önce ama adinin astral seyahat olduğunu burda öğrendim😄😄

24.07.2019

nasıl yaptın acıklarmısn ya olmuyor bnde

22.04.2017

Peki sessiz bir ortam gerekli mi ?

19.08.2018

"zorunludur" değil. ama rahat odaklanmanı sağlar. etrafta ses olursa dikkatin dağılabilir.

yazı hiç bilimsel değil. fakat rüyaları kaydetme fikri güzel. bazen gördüğümüz rüyaları gerçek hayatta yaşadığımızı hissediyoruz ya, işte o zaman o deftere daha önce yazdık mı yazmadık mı kontrol edebiliriz.

TÜM YORUMLARI OKU (18)