Assassin's Creed Shadows'u Geliştirmek Diğer Oyunlardan Çok Daha Uzun Sürmüş

Ubisoft'un popüler oyun serisi Assassin's Creed'in şimdilik son halkası olacak Assassin's Creed Shadows!u geliştirmek serinin düğer tüm oyunlarından çok daha fazla vakit almış.

Kaynak

Assassin's Creed Shadows sunduklarından çok tartışmaları ile gündeme geldi.

Çıkışı için şimdilerde gün saydığımız ve bizleri 1580'li yılların Japonya'sına götürürken tartışmaların odağı ise Yasuke adlı siyahi samuray olmuştu. Japon oyuncular siyahi samurayın kültürlerine bir saygısızlık olduğunu söyleyerek imza kampanyası başlatırken Ubisoft ise oyunculara durumu açıklayıp özür diledikleri bir mesaj yayınlamıştı.

Tartışmaları bir kenara bırakacak olursak Assassin's Creed Shadows aynı zamanda 20 yılı deviren serinin en uzun süredir geliştirilen oyunu unvanını da kapmayı başarmış.

2022 yılında Assassin's Creed Red kod adıyla duyurulan oyunun geliştirme süreci 2020 yılında başlamış.  Assassin's Creed Odyssey ve Syndicate oyunlarını da geliştiren Ubisoft Quebec tarafından geliştirilen Shadows dört yıllık bir geliştirme sürecini de geride bırakmış durumda.

Assassin's Creed Shadows'un baş yapımcısı konuyla ilgili verdiği röportajda uzun geliştirme süresinin nedenlerini de anlattı.

GamesIndustry.biz'e verdiği bir röportajda Karl Onnée “Ne kadar çok zamanınız olursa o kadar çok yineleme yapabilirsiniz. Evet, bir projeye daha fazla insan koyabilir ve daha kısa sürede yapabilirsiniz ancak bu size yineleme için daha fazla zaman vermez. Çünkü oyuncularınızdan, ekibinizden geri bildirim almak zaman alır... ve sonra neyin işe yarayıp neyin yaramadığını ve onu nasıl geliştireceğinizi görürsünüz.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Oyuncudan Çok Savaş Pilotuyla Dolu War Thunder'a Gelen Komik Yorumlar
EA Sports FC 25'in Kahraman Kadrosu Açıklandı: 13 Yeni Kahraman!
Cyberpunk Temasını Benimseyen Replaced Tekrar Ertelendi!

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!