Aslında Kontrol Sizde: Telefon Bağımlılığınızı Azaltmak İçin Kullanabileceğiniz Birbirinden Faydalı Uygulamalar

Hepimiz bu küçük ekranların bağımlısıyız evet ama bunun bir çözümü yok mu?

Telefonlarımız bizim her şeyimiz, hayatımızın bir parçası, en önemli notlarımız, fotoğraflarımız, belgelerimiz onun içinde belki de.

Özellikle yeni neslin içine doğduğu teknoloji, eski nesillerin bakış açısıyla tam bir kabus. Nedenini biliyorsunuz, kafamızı kaldırıp etrafa bakmıyoruz, hayatımızı yaşamıyoruz. Sürekli sosyal medyanın bir parçasıyız ya da bir oyunun içindeyiz.

Akıllı telefonlara bu kadar bağlı yaşamamızın sebeplerini anlasak da bazen tüm günümüzü de yalnızca telefonla geçiriyoruz ve yapacağımız diğer tüm şeylere vakit kalmıyor.

Biz unutuyorsak hatırlatmak ve bizi uyarmak için bazı uygulamalar geliştirilmiş. Birçoğu da gerçekten başarılı ve farkındalık sahibi olmanıza yardımcı oluyor. Onlardan bazılarını sizin için anlattık...

1. Screen Stopwatch

Google bu konu üzerinde oldukça fazla çalışıyor, Screen Stopwatch da bu uygulamalardan ilki. Türkçe anlamıyla ''Ekran Kronometresi'' uygulaması, her gün telefonunuzda ne kadar süre harcadığınızı gösteriyor ve telefonunuzun kilidini her açtığınızda, bu kronometreyle karşılaşmanızı sağlıyor. Şimdilik yalnızca Android uygulamalarda bulunuyor, buradan bakabilirsiniz.

2. Activity Bubbles

Google'ın bir diğer verimlilik uygulaması da Activity Bubbles. Telefonunuzun kilidini her açtığınızda ana ekranınıza bir baloncuk düşüyor. Telefon kullanım sıklığınıza göre de ekranınız dolmaya başlıyor. Ayrıca baloncukların büyüklüğü de kilidi açtıktan sonra tekrar kilitleme anına kadar ne kadar uzun süre telefona baktığınıza göre değişiyor. Keyifli fakat can sıkıcı bir uygulama diyebiliriz. Android telefonunuz için buraya tıklayarak uygulamayı inceleyebilirsiniz.

3. Unlock Clock

Activity Bubbles'ın benzeri bir diğer Google uygulaması da Unlock Clock. Bu uygulama ekran kilidinizin açılış sayısını tutarak ne kadar fazla telefonunuza baktığınızı söylüyor ve bir nevi de sizi uyarıyor. Uygulamayı Android telefonunuz için buradan indirebilirsiniz.

4. Google Envelope

5. AppDetox

Eğer mobil oyunlara ve sosyal medya uygulamalarına bağımlı olduğunuzu ve kendinizi durduramadığınızı düşünüyorsanız, bu uygulamaları silmek yerine kendinizi kontrol altına almak ve bağımlılığınızı hafifletmek için bu uygulamalara bir set çekebilirsiniz. AppDetox uygulaması tam olarak bu işe yarıyor. Kendinize uygulama üzerinden belirli kurallar koyuyor ve onları kilit altına alıyorsunuz.

Kendi kurallarınızdan birini her ihlal ettiğinizde, AppDetox size bir mola vermenizi ve yoğun uygulama kullanımınızı durdurmanızı hatırlatıyor. Bu ihlalleri takip edebileceğiniz bir günlük de tutabiliyorsunuz. 

Android telefonunuz için uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

6. Offtime

Daha ciddi bir felsefeye dayanan ve kullanıcısını düşünen uygulama Offtime, insanların telefonda harcadıkları zamanlarını sevdiklerine ve kendi kişisel hayatlarına ayırması gerektiğini savunuyor. Telefonunuzu gerçekten gün içerisinde ne kadar kullandığınızı ve ne kadar kendi hayatınıza ve sevdiklerinize zaman ayırdığınızı gösteren bölümleri var. Reklam göstermeyerek kullanıcılarını daha da mutlu eden uygulamanın internet sitesine buradan bakabilir ve Android ya da iOS telefonunuza indirebilirsiniz.

7. Moment

Moment, telefonunuzu sağlıklı bir şekilde kullanmanızı sağlayarak yaşamın en önemli kısımları için size zaman kazandırır. Telefonunuzda ve her uygulamada ne kadar zaman harcadığınızı görebileceğiniz uygulamada aynı zamanda koçluk hizmeti de alabiliyorsunuz. Size belirli hedefler koyuyor ve onları gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz; örneğin telefonsuz uyumak ya da 30 dakika telefonunuza bakmamak gibi. Ayrıca kendinize koyduğunuz zaman kurallarını aştığınızda sizi rahatsız edecek ve uyaracak bildirimler de gönderiyor. 

iOS cihazınıza indirmek için buraya, Android cihazınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

8. Space App

Space App, telefonunuzu nasıl kullandığınızı ve hayatınızı nasıl etkilediğini düşünmenize yardımcı olmak için tasarlanmış kişisel bir davranış değiştirme programı. Telefonunuzu bırakıp çevrenizdeki dünyaya bakma fırsatlarını görmenize yardımcı olmak için tasarlanmış uygulamanın amacı insanların telefon / yaşam dengesini bulmasına yardımcı olmak. Kendi hedeflerinizi belirleyebilir, arkadaşlarınızı ekleyerek onlarla beraber bunu başarabilirsiniz. Daha fazla detay buraya tıklayabilirsiniz. 

iOS cihazınıza indirmek için burayaAndroid cihazınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

9. Flipd

Diğer uygulamalardan farklı olarak Flipd sizi iş, okul ve kişisel hayatınıza daha fazla odaklamak için çalışıyor. Bu yolda da telefonunuzun dikkatinizi dağıtmasına engel olmayı amaçlıyor. Kendinizi daha verimli ve odaklanmış hissetmek için uygulamayı bir deneyebilirsiniz. Uygulamanın resmi sitesine buradan bakabilir, iOS cihazınıza indirmek için burayaAndroid cihazınıza indirmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

İçeriği hazırlarken bu ve bu kaynaktan faydalandık.

Popüler İçerikler

Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!