Aslında Hiçbirimiz Doğru Nefes Alamıyoruz! Peki Doğru Nefes Nasıl Alınır?

Yaşamamız için gerekli olan nefes alıp vermek. Ama insanların çoğu doğru nefes alıp veremiyor. Peki doğru nefes nasıl alınır?

1. Doğru nefes almak neden önemlidir?

Doğru nefes almak kaliteli bir hayat ve daha berrak bir zihni bize kazandırır. Doğru nefes almadığımızda psikolojik sıkıntılarımız daha fazla olur. Ayrıca göğüsten alıp verdiğimiz nefes göğüs kafesimizi ve omurgamızı zorlar.

2. Doğru nefes nedir?

Çoğu insan doğru nefesi göğüsten alıp verdiğimiz nefes sanır bu yanlıştır. Doğru nefes için diyafram kasımız vardır. Nefesi diyaframdan alıp vermek doğru nefese sizi bir adım yaklaştıracaktır.

3. Diyaframdan nefes nasıl alınır?

Aldığımız nefes öncellikle göğsümüzde değil karın boşluğunda olmalıdır. Burnumuzdan nefes alırken karın boşluğundan nefes alalım ve karnımızı şişirelim. Daha sonra havanın geri kalanını göğüslerimize alalım. Daha sonra nefesinizi soluk borusuna doğru götürün, daha sonra nefesinizi biraz tutun ve bırakın. Doğru nefes verirken de önce omuzlarımız sonra göğsümüz en sonda karın boşluğundaki hava gider.

4. Diyafram nefesi için birkaç püf nokta.

Diyaframdan nefes almak için bazı egzersizler yapabilirsiniz. İlk olarak sırtüstü yatarak nefesinizi hissedebilirsiniz. Ya da karnınızın üzerine bir cisim koyarak onu kaldırıp indirmeyi deneyebilirsiniz.

5. Doğru nefese bir adımda, soluk borusunu temizleme.

Her gün düzenli olarak bulunduğunuz ortamı havalandırın. Havalandırma sırasında sizde camın karşısına geçin ve temiz havaya karşı derin nefesler alıp verin. Bunu düzenli yaptığımızda kendinizi daha ferah hissedeceksiniz.

6. Nefes almanın doğru yolları

Doğru nefes almak için burnunuzu kullanın. Burundan nefes alıp vermek gerçek nefes alma hızını yavaşlatır be akciğerlerin daha verimli çalışmasını sağlar. Ayrıca vücutta oksijen taşınmasına yardımcı olan nitrik oksit alımını kolaylaştırır.

7. Egzersizlere devam edin.

Doğru nefes alıp verebilmek için bazı egzersizler yapabilirsiniz. Bunlardan ilki düzenli olarak yürüyüşler ve yürürken nefesinizi vücudunuzda hissetmeniz. Başka bir egzersiz olarak da elleriniz, başınızın arkasında dik bir şekilde tutabilirsiniz. Eğer nefesinizi çok sık tutuyorsanız yüksek sesle sayı sayabilirsiniz.

8. Doğru nefes almak ve rahatlama

Kendinizi rahatlattığınız zaman nefes alıp vermeniz değişir. Aynı şekilde uykuya dalmadan önce de doğru nefes alıp veririz. Bu nefeslerin farkında olmamız hem vücudumuzun ne kadar rahat hissettiğini anlamamıza hem de vücudumuzu dinlememizi sağlar.

9. Sağlıklı nefes ve sağlıklı yaşam.

Fazla düşünmek nefes kalitemizi düşürür. Ayrıca daha iyi bir yaşam için sigarayı bırakmak, kilonuzu korumak ve düzenli beslenmekte önemlidir. Vücudumuzda bir şeyi bozduğumuz an nefesimizi de bozacağımızı unutmayalım.

10. Solunum rahatsızlığı olanlar doğru nefes almalı!

Doğru nefes almak solunum rahatsızlıklarına iyi gelir. Solunum rahatsızlığı olanlar doğru nefes almayı mutlaka öğrenmelidir. Ayrıca bol su tüketimi, havalandırma ve doğru nefes egzersizleri solunum rahatsızlıklarına karşı iyi bir yöntemdir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Hazır Yaz Geliyorken Önerdikleri Egzersiz Programlarıyla Mucizeler Yaratan YouTuberlar
Sokağa Çıkma Yasağından Sona 65 Yaş Üstü Büyüklerimizin Evlerinde Yapabilecekleri Basit Ama Etkili Egzersizler
Çok Fazla Hareketsiz Kaldığınızı ve Mutlaka Egzersiz Yapmanız Gerektiğini Gösteren 14 Önemli İşaret

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"