Aslında Hepsi Elimizin Altında! Regl Dönemi Bu Besinlerle Sancılı Bir Dönem Olmaktan Çıkıyor

Regl döneminde kadınların yaşadığı hormonsal değişimler, hem ruhsal hem de fiziksel olarak değişikliklere neden olur. Kadınlar bu dönemde karın ağrısı, kasık ağrısı veya bel ağrısı gibi sancıların beraberinde ruhsal anlamda da sinirsel çöküşler yaşar. Bazıları, biz kadınların regl döneminde çektiğimiz acıları abarttığımızı düşünse de bu acıyı sadece yaşayanlar bilir...

Güçlü durun kızlar! Regl sancılarımızı anlayacak ve bizi kurtaracak süper etkili besinleri bu yazımızda bir araya getirdik!

1. Su

Evet evet su! Regl dönemlerinde hepimiz sıcak yatağımızda günlerce uyumak ve hiçbir yere gitmemek isteriz. Ancak, kızlar unutmayın! Regl döneminde bol su tüketimi şişkinlik ve kramplar için çok etkili.

2. Süt ve süt ürünleri

Başta süt ve süt ürünleri olmak üzere pekmez, tahin, fındık ve fıstık gibi kalsiyum bakımından zengin besinler de regl döneminin daha rahat atlatılmasını sağlar. Kalsiyum zengini besinler, regl dönemi sırasında ve öncesinde tüketmek ağrıların azalmasında ciddi rol oynar.

3. Muz

Potasyum ve B6 vitamini bakımından zengin olan muz, hem stresi ve gerginliği azaltır hem de krampların önlenmesine yardımcı olur. Toz tarçın ile birlikte tüketildiğinde de vücudun tatlı ihtiyacını karşılar.

4. Zencefil çayı

Regl döneminde zencefil çayı tüketmek sancıların önlenmesinde birebir etkili. Zencefil çayı regl sancılarını azaltırken adet sökücü olarak da tüketilebilir.

5. Papatya çayı

Regl döneminde yaşanan spazmlara karşı etkili bir çözüm sunan papatya çayı, sinirsel gerginliklerin de yatışmasına yardımcı olur. Papatya çayı kasları gevşeterek ağrıları azaltır. Aynı zamanda regl döneminde yaşanan şişkinlik ve gaz problemlerinde de etkili.

6. Kekik çayı

Bu dönemde yaşadığımız en büyük sorunlardan birisi de vücudumuzun ödem toplaması. Kekik çayı ise regl sancıları ve şişkinlik için adeta kesin çözüm. Vücutta biriken ödemin atılmasına yardımcı olurken idrar ve adet söktürücü olarak da tercih edilebilir.

7. Yulaf

Magnezyum, çinko, E vitamini ve magnezyum açısından zengin olan yulaf, adet sancılarının azalmasına yardımcı olur.

8. Maydanoz

Maydanoz içeriğinde bulunan 'apiol' adlı madde sayesinde regl ağrılarının bire bir azalmasını sağlar. Ayrıca maydanoz, bu dönemde oluşan şişkinliğin giderilmesinde de etkili.

9. Avokado

Avokado, yüksek miktarda serotonin içeren bir besin. Serotonin ise regl döneminde yaşanan ani ruhsal değişimleri dengeler ve motivasyonu artırarak regl döneminin daha rahat geçmesini sağlar.

10. Bitter çikolata

Regl dönemi ve çikolata... Bitter çikolata antioksidan özelliği sayesinde kasların gevşemesinde ve ağrıların azalmasında çok etkili ve tatlı bir yöntem!

Sokağa Çıkma Kısıtlamalarının Uygulandığı Bu Dönemde İlaç Gibi Gelecek ve Bir Solukta Bitirebileceğiniz Mini Diziler

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Giresun’da 1 Mayıs: Belediye Başkanı İşçilerle Çöp Topladı
YORUMLAR

Su demis ya gercekten inanilmazsiniz. Kolum kirildi - su ic. Parmagimi kestim. -yesil cay ic. tarif edilemez bir kramptan bahsediyoruz, sanki omuriligimi sokmeye calisiyorlarmis gibi bir aci. Majezik fort alti kurtarmiyor sen ne diyorsun.

24.11.2020

Bir bardak su ile olacak şey değil elbette. Su - Hasta Değil Susuzsunuz, Dr.F. Batmanghelidj' in kitabı. Bi okuyun derim

24.11.2020

hadi ordan be majezik ve rezene çayından başka hiç bişey kurtarmıyo o sa ncıyı

25.11.2020

Birisi bana regl olduğumuz gün vajinamizdaki histen nasıl kurtulacagimizi söylesin lütfen.

TÜM YORUMLARI OKU (4)