Aslında Hepimizin İçgüdüsel Olarak Seksi Tiksindirici Bulduğunu Biliyor muydunuz?

Seksin yalnızca keyif veren bir aktivite olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Yapılan bir araştırmaya göre, aslında hepimiz içgüdüsel olarak seksten bir parça tiksiniyoruz... Sizin için businessInsider'dan derledik.

London School of Hygiene & Tropical Medicine'den araştırmacılar, altı ayrı tiksinti çeşidi olduğunu tespit etti.

Bu tiksinti türlerinin arasında çürük yiyecekler, enfekte olmuş yaralar ve riskli cinsel davranışlar da var. Araştırmaya göre kadınlar, bütün bunları erkeklere göre daha tiksindirici buluyordu.

Elbetteki seks yapmayı istemek için birçok sebep var.

Öncelikle seks yapmanın, beyin için yararları olduğuna dair bulgular gün geçtikçe artıyor. Ayrıca öpüşme eylemi, 'biyolojik olarak kiminle uyumlu olduğumuzu bulmamız' için bize yardımcı oluyor.

Fakat seksin bir parça tiksindirici olduğunu düşünüyorsanız, üzülmeyin; yalnız değilsiniz.

London School of Hygiene & Tropical Medicine'in araştırmasına göre, aslında hepimiz seksin belli bir düzeyde tiksindirici olduğunu düşünüyoruz.

Philosophical Transactions of the Royal Society Dergisi'nde yayımlanan bu yeni araştırmaya göre, altı ayrı tiksinti türü var ve kadınlar bunu erkeklerden daha yoğun hissediyor.

2.500 kişinin incelendiği araştırmada, tiksindirici olayların yer aldığı 74 senaryo vardı. Katılımcılardan bu senaryoları, 'iğrenme yok' seçeneğinden 'aşırı iğrenme' seçeneğine kadar puanlamaları istendi.

Bu altı tiksindiri kategori, değişik görünüş, şüpheli lezyonlar, seks, hijyen, yemek ve hayvanlardı.

En tiksinç bulunan kategori, enfekte olmuş yaralardı. Ve onu hijyen normlarının ihlali takip etti. (Kötü vücut kokusu gibi.)

Bilim adamları tiksinme hissinin, enfeksiyonlardan kaçınmak için gelişen -aslında yararlı- bir duygu olduğunu söylüyor. Bu da "parazit kaçınma teorisi" olarak biliniyor.

Yeni bir araştırma ise bunun yanı sıra, sosyal normların da tiksinti duygusu üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. Örneğin; çürümüş yiyeceklerle, ve yıkanmamış şeylerle temas halinde olmak, kolera gibi hastalıklara sebep olabiliyor. Hijyenik olmayan insanlardan cüzzam hastalığı bulaşabiliyorken, açık yaralardan da veba ya da çiçek hastalığı bulaşabiliyor.

Seks ise frengi gibi enfeksiyon hastalıklarına yakalanmanıza neden olabiliyor.

Ayrıca yine cinsel ilişki yoluyla, bel soğukluğu adı verilen hastalığın da size bulaşma ihtimali var.

London School of Hygiene & Tropical Medicine'in kıdemli yazarı Val Curtis'e göre, "Tiksinti duygusu aslında bizim için iyidir, enfeksiyon tehditlerini tanımak ve önlem almak; bizi enfeksiyonlara karşı korur. Bu tiksinti duygusunun yapısal olduğunu gösterir."

'Hayvanlarda bu tip hastalıklardan kaçınma davranışı gittikçe daha belirgin bir hâle gelmeye başladı. Bu da, kaçınma davranışının evrimsel olarak çok eskilere dayandığını düşünmemizi sağlıyor.'

Araştırmacılar kadınların, bütün kategorileri erkeklere oranla daha iğrenç olarak değerlendirdiğini saptadı.

Araştırmacılara göre erkekler, bu konularda riskli davranışlarda bulunma eğilimindeydi. Araştırmaya katılan kadınlara göre ise en tiksinç senaryo, riskli cinsel davranışlar ve hastalık taşıyan hayvanlar.

Brunel University London'da psikoloji profesörü olan Micheal de Barra'ya göre, "Hastalıkların 19. yüzyılda nasıl bulaştıklarını yeni yeni anlıyor olsak da, bu sonuçlardan açıkça anlaşılacağı gibi; insanlar çevrelerinde neyden kaçınmaları gerektiğini içgüdüsel olarak fark edebiliyorlar."

'Bizim hastalıklarla birlikte gelişimimiz, neyden enfeksiyon kapabileceğimize dair bu içgüdüsel sezgilerimizle doğrudan bağlantılı.'

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR

Neden bilmiyorum, seks yapmak bana çok gereksiz ve anlamsız geliyor.

Pasif Kullanıcı
15.06.2018

yalnız değilsin...

16.06.2018

Pis ve tiksindiriyor gerçekten şöyle düşün öpüşmek salyalar diller dişler temas ediyor bunun oralı analı ön sevişmesi kadar leş bir şey yok ama siktimin hormonu bunları yapmadan rahatlamıyor ne yazık ki ben milletin elini sıkarken elli kere tribe gidiyorum

Pasif Kullanıcı
16.06.2018

kjfdhksjdlksdhf :D :D

15.06.2018

Onedio libidon birkaç gün önce yükselmişti, şimdi düştü

TÜM YORUMLARI OKU (7)