Bu tartışma üzerine konunun birinci derecedeki muhatabı Vakıflar Genel Müdürü’nden açıklama geldi. Genel Müdür Adnan Ertem, restorasyonun tamamen aslına uygun yapıldığını söyledi ve eleştirilere şu yanıtı verdi:
“Sosyal medyada bilip bilmeden ahkâm kesiyorlar. Bizim var olmayan bir şeyi ilave etmemiz mümkün değil. Biz yapsak Anıtlar’dan geçmez, Kültür Bakanlığı’ndan geçmez. Eski bir esere ilave yapmak mümkün mü? Mısır Çarşısı dünyanın gözbebeği bir eser. Burada temelsiz bir eklenti yapılamaz. Mısır Çarşısı’ndaki çalışmayı, eski temellere ve fotoğraflara ulaştıktan sonra yaptık. Aslında böyle bir yer olduğunu, sonradan yıkıldığını görüp restorasyonu da aslına uygun gerçekleştirdik. Diyorlar ki restorasyon sonrasındaki kısımla renk farkı oluştu. Tabii ki olur. Zaman geçtikçe kirlenir. Restorasyonda yapılan kısım da gelecek sene aynı tona ulaşacak, fark kalmayacak.'
Sizin çarşı doğurdu. Yarın bigün ölürse şaşmayın.
Üst katta da bizim deden kalma kahve vardı. Restorasyon sırasında onu unutmuşlar. Dur gidip söyleyim de eklensin
Türkiye'de restorasyon meselesinde çok fazla bilgi kirliliği var, projelerin çok büyük bölümü olması gerektiği gibi yapılmasına rağmen yaftalanıyor. Yapı firmasında çalışıyorum, restorasyon benim alanım değil ancak firma olarak restorasyon projelerinde de yer alıyoruz, 3 ay önce Yunanistan'da bir restorasyon projesinde bize burada Süngerbob kalesi diye dalga geçtilen projeyi örnek gösterdiler, ben o güne kadar bilmiyordum, meğer o proje restorasyon anlamında çok önemli bir yere sahipmiş. Başta Yunanistan ve İtalya olmak üzere Fransa, İspanya, Slovenya gibi ülkelerde Türk restorasyon firmaları baya bir iş yapıyor. Ve Avrupa'da restorasyon projelerinde bilim kurulu ile çalışan 2 ülke var, birisi İsveç diğeri Türkiye. Yani bu tarz olaylarda bilenlerin yaptığı açıklamaları dikkate alın.