Asla Kapanmayan Bir Konu! 7 Yaşındaki Oğlunu Emzirmeye Devam Eden Lisa Bridger Çocuk İstismarıyla Suçlanıyor

Lisa Bridger Avustralya Adelaide'de yaşayan 46 yaşında bir anne. Fakat onu diğer annelerden ayıran şey, 7 yaşına gelmiş olan oğlunu hala emzirmeye devam ediyor olması. The Sun'dan derlediğimiz haberde Lisa bunun sebeplerini açıklamış, hadi bakalım...

46 yaşındaki Lisa Bridger Avustralya'da yaşayan sıradan bir anne aslında...

Fakat bazı insanlar, oğlunu 7 yaşına gelmesine rağmen hala emzirmesini çocuk istismarı olarak görüyor...

Lisa, diğer anneleri de çocuklarını daha uzun süre emzirmeye teşvik ediyor.

İngiltere'ye gittikleri tatilde bir sosyal hizmet görevlisi bu durumu fark edip, Lisa'nın yaptığının bir çocuk istismarı olduğunu iddia etti. Lisa'yı destekleyen insanlar olsa da durum tartışılmaya devam ediliyor, çünkü Chase ve 4 yaşındaki küçük kardeşi Phoenix farklı derecelerde otizmli çocuklar; bu yüzden anneleri emzirmeye devam etmenin onları sakinleştirmekte yardımcı olduğunu söylüyor.

Lisa emzirme konusunda insanlara bir şeyler öğretmeye de çabalıyor aynı zamanda.

The Fabolous'a konuşan anne, emzirmenin Chase'in iletişimine yardımcı olduğunu söylüyor. 'Bana ve oğluma çok büyük yararları var, sağlıklı ve doğal bir durum. Sadece onun yoluna bakmasını istiyorum ve onu takip ediyorum.' diye de ekliyor.

Anne eylemlerinden dolayı eleştirildiğini de itiraf ediyor.

'Eleştirildiğim birçok konu var ama elimden geldiğince insanlara kendimi anlatmaya çalışıyorum. Sadece kapalı kapılar arkasında saklanmayıp onlara ihtiyacı olanı vermek ve onları desteklemek istiyorum.'

Chase ve Phoenix farklı derecelerde otizme sahip çocuklar.

Daily Mail Avustralya'ya verdiği röportajda Chase'in doğumdan birkaç ay sonra farklı davranışlar sergilediğini fark etmiş.

'Altı aylıkken Chase'in diğer çocuklardan daha farklı davrandığını fark etmeye başladım. Bebek arabasında veya kucakta kalmayı hiç sevmezdi, ama emzirilirken rahat ve mutluydu.'

Çocuklarını toplamda 20 yıldır emziren Lisa şu şekilde ekledi: "İnsanlar bununla alakalı her şeyi hep eleştireceklerdir!"

Birçok kişi bunun çocukların psikolojisini kötü etkilediğini ve altı aydan sonra annelerin üzerlerini örtmelerini gerektiğini söylüyor. Lisa ise dolabının onları her yerde ve her zaman emzirebilmek için kıyafetlerle dolu olduğunu söylüyor. Ama çocukları emzirirken, emzirmenin bitmesini dört gözle beklediğini de itiraf ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü ise bildiğiniz üzere bebekler en az altı aylık olana kadar, sonrasında ise 2 yaş olana kadar ek gıda desteğiyle, bebekleri emzirmenin en doğrusu olduğunu söylüyor.

Bu yılın başındaysa emzirmenin kalp krizi ve inme riskini azalttığını açıklamıştı. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
26.06.2018

burada asıl önemli olan konu çocukların otistik olması. otistik çocuklar kendilerine dokunulmasından ve temastan hoşlanmazlar. daha doğrusu buna ihtiyaçları vardır ama içlerinde her ne yaşıyorsa bunu reddeder. ne tür bir derecedeler bilemem tabii ki ama bu durum hele ki bir anne için gerçekten çok zor bir durum. ve anne emzirirken yakınlaşabildiğini keşfetmiş. bu bence kesinlikle çok iyi bir şey hem çocuklar açısından hem anne açısından. çocuklar normal bireyler olsalardı belki tuhaf bir durum ama şu durumda bence her iki taraf içinde gayet güzel bir çözüm olmuş bana göre.

26.06.2018

"Altı aylıkken Chase'in diğer çocuklardan daha farklı davrandığını fark etmeye başladım. Bebek arabasında veya kucakta kalmayı hiç sevmezdi, ama emzirilirken rahat ve mutluydu." her çocuk altı aylıkken emzirirken rahat ve mutlu olur, otizmli çocuklarıyla ilgilenmek için en kolay yolu seçmiş, çaba harcamak yerine ama bu yol bence uygun bir yol değil.

26.06.2018

Aynen,hatta bu çocuğun dışarıya daha fazla kapanmasına sebep olabilir bence

26.06.2018

Emzırmek çok guzel bır ıletısım seklı ama 2 yaşa kadar.Bir anne ve evlat sadece emzırırkenmı yakınlasıyor ? Bellı bır yastan sonra anne ve erkek cocugu aynı yatakta bıle yatmamalı cok yanlış bır durum otıstık olan egıtımını sevgıyle alan bırcok cocuk varken bunun doğru oldugunu dusunmuyorum ...

26.06.2018

neden yatmamalı ?

TÜM YORUMLARI OKU (36)