Bir mekanda etrafında 3, 4 hatta 5 güzel kadınla takılan - ve hatta pek de yakışıklı olmayan - bir kaç tane erkek varken, neden diğer bir grup erkek köşede yalnızlığa mahkum gibi takılır? Hiç merak ettiniz mi?
İtalyan matematikçi ve ekonomist Vilfred Pareto'nun buluşu Pareto İlkesi hem iş dünyasında hem de ilişkilerde etkili oluyor.
Neden bu işler böyle oluyor? Cevapları Examiner'den sizler için derledik.
''Kadınların efendi adam yerine piç tercihi''nin temeli bu olay işte. Aslında bu olayın öyle efendilik gibi piçlik gibi karakteristik özelliklerle bir alakası yok, kadınlar bilinç altlarında tamamen ilkel bir biçimde erkekleri dış görünüşlerine göre %20 lik ve geri kalan %80 lik sınıflara sokuyorlar. %20 lik tercih edilen, çekici bulunan erkekler haliyle daha aktif ve yüksek egoya sahip olduğu için piç, %80 lik gruptaki erkekler tercih edilmedikleri için daha pasif, sinik kaldıkları için efendi olarak adlandırılıyor.
%20 lik züppeler için savaş vermeyi reddeden kadınlar yüksek egolu mu oluyor? bu tiplere genelde kendine saygısı olan kadınlar denir yüksek egolu değil. kendine saygısı olan "yüksek egolu" bi kadın olarak zengin koca kapmak için yapabileceklerimin sınırı var. kendime verdiğim değer için üzgünüm beni affet.
Modern zaman problemleri. Bir de şunun adını aşk koymuyor musunuz, bayılıyorum.