Askerlik İsteyene 3 Ay mı Olacak?

Cumhuriyet gazetesinin haberinde, Genelkurmay ve Bakanlığın bir taslak üzerinde çalıştığı ve taslağa göre 2 ya da 3 ay temel eğitim alınacağı belirtilmiş, kalan askerlik süresinde ise isteyenlerin aylık asgari ücreti ödeme karşılığında izinli sayılacağı, askerlik yapmak isteyenlerin ise asgari ücret alacağı öne sürülmüştü. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bakanlıkta böyle bir çalışmanın söz konusu olmadığını belirtti.

'Söz konusu değil'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz

Meclis'te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basında çıkan haberlerin anımsatılması üzerine, askerliğin üç aya indirilmesine ilişkin bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

"Asgari ücreti yatıranlar izinli sayılacak, askerliğe devam edenler ise asgari ücret alacak"

Cumhuriyet gazetesinin haberinde şöyle denilmişti:

'Temel eğitimin ardından kalan askerlik süresinin ise isteyenler her ay için asgari ücret miktarında bir tutarı yatırmaları durumunda izinli sayılacaklar. Askerliklerinin temel eğitim bölümü dışında kalan kısmını izinli olarak geçirenlere de tezkere verilecek.

Ancak asgari ücret yatırarak askerlik yapamayacak durumda olanlar veya gönüllüler ise askerliklerinin temel eğitim bölümü dışındaki dönemlerde her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Askere olan ihtiyaca göre, bu miktar daha sonra ayarlanabilecek.

İsteyenlerin askerlik hizmetlerinin temel eğitim dışındaki bölümlerini para ile karşılamaları, kalanların ise alacakları maaş karşılığında askerlik yapacak olmalarının eşitsizlik ve mağduriyet duygularını da bir ölçüde gidereceği değerlendiriliyor.'

Cumhuriyet ve AA

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
14.01.2016

olması gereken buydu yerinde olmuş insanlara vatan borcu adı altında kölelik yaptırıyolardı ver parasını adam seve seve yapsın askerliğini

14.01.2016

yani yine fakirler askerlik yapacak zenginler yatacak VATAN SAĞOLSUN...

ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü.

TÜM YORUMLARI OKU (18)