Askeri Güç Endeksi: TSK Ortadoğu'da İlk, Dünyada 11. Sırada

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Global Firepower'ın 2021 endeksine göre Ortadoğu'nun en güçlü ordusu olurken dünyada 11. sırada yer aldı.

ABD merkezli Global Firepower'ın 140 orduyu değerlendirdiği endeksine göre geçen yıl dünyanın en güçlü 13'üncü ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yıl 11'inci sıraya yükseldi.

Endekste Türk ordusunun mevcut insan gücü 41 milyon 874 bin 832, askeri hizmete hazır olanların sayısı 35 milyon 174 bin 859, aktif personel sayısı 355 bin şeklinde bildirildi.

Endekste ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'nin 1056 araca sahip olduğu, Türk Kara Kuvvetleri'nin envanterinde 3045 tank ve 11.630 zırhlı araç bulunduğu belirtildi.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin 149 adet aracı olduğu kaydedilen endekste Türkiye'nin savunma bütçesinin 17 milyar 300 milyon dolar olduğu bilgisi paylaşıldı.

Dünya sıralamasının zirvesinde ise ABD yer alırken Rusya 2'nci, Çin 3'üncü sırada bulunuyor.

Bu ülkeleri sırasıyla Hindistan, Japonya, Güney Kore, Fransa, Birleşik Krallık, Brezilya ve Pakistan izliyor.👇

Ortadoğu endeksinde ise en güçlü orduya sahip ülke Türkiye oldu. Türkiye'yi Mısır, İran, Suudi Arabistan ve İsrail takip etti. 👇

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Tepki Çeken Fotoğraf: Sağlıkçılar AKP İl Başkanının Önünde Hazır Kıta
Günün Tablosu: 242 Can Kaybı, 11 Bin 394 Yeni Vaka
Alaattin Çakıcı da Topa Girdi: 'Özel İlişkiler Mahremde Kalmalı'

Popüler İçerikler

Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
Hamas'tan Erdoğan'ın 'Kuvayımilliye' Çıkışına Yanıt: 'Gurur Duyduk'
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
YORUMLAR
14.05.2021

Bununla gerektiginden fazla övünen kafalari anlamiyorum , Türkiye askeri gücte bir Rusya bile olsa neolacak, vatandasi refah,özgür ve mutlu bir hayat yasamadiktan sonra.Rusya güya Amerikayla boy ölcüsüyor ama baktiginda Moskova,St Petersbug gibi yerler haric cogu sehirini bok götürüyor, rüsvet,mafya,adam kayirma,egitimsizlik almis basini gitmis.

09.09.2021

Amerika cokmu farklı sanıyorsun, çin en çok düşük gelirli vatandaşların yoğun olduğu bir ülke. Hindistan desen açlıktan ölen insanların ülkesi Pakistan havkeza aynı. Şu sıralamada refah seviyesi yüksek bir Avrupa ülkeleri ile Japonya ve Güney Kore var

14.05.2021

askeri guc olarak fransa kacinci sirada, italya kacinci, turkiye kacinci, almanya kacinci? peki avrupa bolgesinde hangisinin borusu otuyor? tabiyki almanyanin. buyuk savaslarin devri bitti. kendi topragini koruyabilecek, kritik yerlerde guc gosterebilecek kadar kuvvetli ordunun olmasi yeterli, fazlasi gereksiz kulfet, kaynaklarin verimsiz kullanimi oluyor. bu devirde onemli olan ekonomik guc, teknolojiye bilime hakim olmak. ozgur demistasin dedigi gibi 700milyar dolarlik bir ekonomi degilde, 7 trilyon dolarlik bir ekonomi olsan bugun israil bu kadar rahat hareket edebilir miydi?

@feyk; aslinda su an devir degisimindeyiz. Almanya Fransa onayini vermeden kendi basina bir sey yapamaz. AB savunmasi Fransanin elinde. Dünya'da artik cok kutplu düzene gecilioyr, ve ekonomik güc kadar askeri güc de önem arz ediyor. jeostrateji ekonomini etkiler. Türkiye'nin komusu Danimarka, isvicre degil. Realite Suriye, Irak, Iran. Ayrica dünyanin kaynaklari kisitlidir, her ülke ekonomik refaha erisemez. Ancak su an 4. Sanayi devrimindeyiz, su an atilim yapan ülkeler gelecek 100 yili ekonomik devi olabilir. Almanya otomobil endüstrisini degistiremez ise cok büyük problem yasayacak. iklim deniliyor mesela, ancak bunun altinda da asil 4. sanayi devrimi yatiyor. Cok kutuplu dünyada ilk defa her sey önemli olacak: jeostrateci, askeri güc, ekonomi, teknoloji, tarim, hatta tip (asilar mesela)

14.05.2021

doları, altını, sedat pekeri, enjoy'u, helalliği bir süre unutturur bu haber.

TÜM YORUMLARI OKU (13)