Askerde Meslekleri Sorulduğunda Kendilerine Verilen İşleri Anlatarak Güldüren Kişiler

Askerlikte mantık aranmadığı, fazla kural olduğu, pek çok şeyin fazla makine gibi işlediği gidenlerin de duyanların da sıkça duyduğu bir fenomen. Tabii vatani görev yapılırken herkesin de birer görevi, mesleği oluyor. Bu iş bölümü dağıtımı esnasında da sivildeki mesleklerden ilham alınıyor. Ancak askeriyede sivildeki kadar geniş bir iş ağı olmadığı için bazı görevlendirmeler tuhaf gelebiliyor. Bakalım Twitter'da viral olan bir Facebook postuna ne yanıtlar gelmiş?

Soru şöyle 👇

"Babayım dedim koğuşu, tuvaleti bir hafta temizledim."

"Bir mesleğim yok askerden önce geziyorum demiştim. Postacı yapmıştı sen gezmeyi seversin diye."

"O değil de şoförlüğü olan var mı demişti komutan içtimada. Ben varım dedim. Dilim kopsaydı. Akşama kadar el arabasıyla yeni yatakhane inşaatına kum taşıdım.

"Elektrikçiyim demiştim. Televizyon ve kumanda sorumlusu olmuştum."

"Hayatında tıraş makinesi tutmamış arkadaş eğitimlere katılmamak için berberim demişti. Nasıl olsa koyun gibi kırkıyorlar diyerekten acemilik boyunca berberlik yaptı. Usta birliğinde de berberlik yapmış kendini geliştirmiş. Terhis olduktan sonra berber dükkanı açtı çocuk."

"Bizim gemi kaptanı arkadaş vardı. Suyu seversin diye oto yıkamacıya verdiler.

"Eski basketbolcuyum dedim. Generallerin tenis topu toplayıcısı oldum."

"Yaşı bizden büyük bir abi vardı, İstanbul'da bir üniversitede tarih bölümünde doçentmiş, hepimiz hem yaşından dolayı hem bilgisinden dolayı çok saygı duyardık ona. İçtimada komutan sordu aranızda tarihçi var mı diye, bu abi el kaldırdı. Adama bugün ayın kaçı diye sormuştu: 5 şubat"

'Başka bir komutan da elektrik mühendisi var mı diye sormuştu, elemanın biri el kaldırdı. Çocuğa dedi ki git bak bakayım şu elektrik lambaları yanıyor mu yoksa güneş mi vuruyor niye parlıyor bunlar. Çocuk bir iki tanesine bakıp geldi, güneş yansıma yapıyormuş.'

"Kepçe operatörünü "O da kepçe bu da kepçe" diyerek aşçı yapmışlardı."

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Hasta Olan Sevgilisine Yardım Kolisine Benzer Bol Abur Cuburlu Hediye Gönderen Adam Sosyal Medyayı İkiye Böldü
İlişkilerle İlgili Yaptıkları Tespitlerle Timeline'da Romantik Komedi Filmi Havası Estiren 13 Kişi
Her Ne Yapıyorsanız Bırakıp Bir An Önce Okumanız Gereken Haftanın En Komik 25 Tweeti

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR

Ondan sonra insanlar neden vatanını milettini sevmiyor, sahip çıkmıyor. Evde baba abi baskısı,çevrede akraba-elalem baskısı, okulda öğretmen baskısı, askerde komutan-kıdemli baskısı. Ülkeye insanların egosunu tatmin etmeye doğduk sanki, kim kimi şey yaparsa ülkesi burası. Bizden hiçbir şey olmaz.

26.07.2022

Agzina saglik

26.07.2022

Üniversite mezunu, akıllı, çalışkan, iş bilen ve adam çalıştırabilen, komutan kararıyla da tertiplerinden daha erken rütbe alan bir kısa dönem vardı. Bir kış gecesi -27 derecede nöbet tuttuktan sonra koğuşa döndüğünde refleks olarak sobaya sarılmaya kalktı, farkında değil. "Tehlikeli olacağını bileceğim ve sıcak sobaya sarılmayacağım" maddesi işte bu yüzden var. Anlatılanlar gerçekten garip ve komik ama bu adam bile böyle yaptıktan sonra her gün böyle tiplerle uğraşan komutanlar da işin dalgasını geçmek için yapıyorlar biraz. Bazıları da hadsiz olduğundan.

31.07.2022

👏👏👏

27.07.2022

Askerde mantık aranmaz yanlış bir söz . Herşeyin aslında mantıklı bir sebebi vardır. Üstünden savaş disiplininde emir alacak erin veya erbaşın veya alt rütbedeki subayın egosunun ezilmesi amacıyla bu tarz şeyler yapılır ve gerekliliktir. Amaç ise kişinin kendisine ne kadar mantıksız da gelse , gerekirse ateş altında bile olsa , üstünün karşı sipere koş demesini sorgulamaması gerektiğidir . Yani mantıksızlığın bile bir alt mantığı vardır. Boş yapıp da askerliğin fasa fiso olduğunu savunabilirsiniz tabi ama malesef ve malesef çok önemli ve saygı duyulması gereken bir meslek . Eskiden askerliğini yapmayanı hor görürlerdi şimdi askerlik yapana enayi gözüyle bakılıyor. Tamam meslek olarak ayrı dönemsel askerlik ayrı ama bu yeni anlayış doğru değil . Hem saygısızlık edip sonra da yetiş ya türk askeri diyeceğime şuraya saygımı bırakıyorum .

31.07.2022

👏👏👏

TÜM YORUMLARI OKU (51)