Asitle Gencecik Hayatları Paramparça Edenler Elini Kolunu Sallarken, Saldırganları Protesto Ettiği İçin Hapse Atılan Kadınlar

Dünyanın hiçbir köşesinde kadınlar adalet bulamıyor, ne acı!

İran başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde kadınlar sırf birileri topluma uygun giyinmedikleri gibi çeşitli gerekçelerle asit saldırısına uğruyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Pek çok radikal görüşlü insan motorsiklet ya da arabalarına binerek kıyafetlerinin uygunsuz olduğunu düşündüğü kadınlara asitle saldırmayı kendilerine hak olarak görüyorlar.

İşte asit saldırısı kurbanlarından birisi de Marziyeh Ebrahimi.

Saldırganlar Marziyeh'nin düzgünce örtünmediğine karar veriyor ve bu güzel kadın daha hayatının baharındayken asit saldırıyla karşı karşıya kalıyor.

Bir diğer asit saldırısı kurbanı ise Massoumeh Attaie. Yüzünün yarısını işlevsiz bırakan acımasız saldırıyla ilgili hiçbir zaman adalet bulamayanlardan.

Saldırganlar protesto edilmesine rağmen dışarıda hala elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Peki saldırganları protesto edenlere ne oluyor dersiniz?

Asit saldırılarına karşı kampanya yürüten Yasaman Aryani, Monireh Arabshahi, Mojgan Keshavarz gibi kadınlar protestoları yüzünden hapisteler.

Monireh Arabshahi, kızı Yasamin Aryani ve Mojgan Keshavarz, 8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü'nde 'forced hijab' yani zorunlu başörtü kuralına karşı gelerek başörtülerini çıkarıyor ve metroda kadınlara çiçek dağıtmaya başlıyorlar.

Bu eylemlerinin videosu internete düştükten sonra üç kadın aktivist 'ulusal güvenliğe karşı hareket etmek. için toplanma', 'rejime karşı propaganda' ve 'başörtüsünü açma' ile suçlanarak hapishaneye atılıyor.

Arabshahi tutuklanmadan önce ise şunu söylüyor: "En temel haklarımız için savaşmak zorunda kalmayacağımız gün gelecek."

Hiçbir kadının gülüşünün solmaması ve adaletin en kısa zamanda yerini bulması dileğiyle!

Yalova'da Şort Giydiği İçin Darp Edilen Kadın Yaşadıklarını Anlattı: 'Defalarca Yüzüme Vurdu...'
Kendisi Gibi Asit Saldırısına Maruz Kalan Kadınlara Cesaret Kaynağı Olan Laxmi ile Tanışın
Asit Saldırısı Kurbanlarını Görüntüleyen İranlı Fotoğrafçıdan Yürek Parçalayan Kareler

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
31.08.2020

Bunları görüp Atatürk'e bir kez daha teşekkür etmeyen olabilir mi ya...

31.08.2020

madem birine asit atmakla suçlu bulunmuyor keşke o kadınlar da atsaymış o şerefsizlerin suratına anca akıllanır beyinsizler

02.09.2020

aynısını düşündüm aynısını onlarada yapmak lazım

Şeriat isteyenlere bunları göstermeli. Anlamayanlara da Saddam HÜSEYİN'in mahkemesini izletmeli. Er ya da geç o silah size dönecek. Ne demişti Saddam mahkemede? "Adil yargılanmak istiyorum." Hakimin söylediği ise en güzel cevaptı. "Bunlar senin kanunların, Seni kendi kanunlarınla yargılıyoruz!" Artık sıkıldık bu görüntülerden. Nedir bu cahil yobazlardan çektiği insanların.

TÜM YORUMLARI OKU (5)