Aşırı Tatlı Yemenin Şeker Hastalığına Yol Açtığı Söylentileri Şehir Efsanesi Çıktı

Halk arasında sıklıkla tekrar edilen şekerli şeyler yemenin ya da aşırı tatlı tüketmenin şeker hastalığı yaptığı iddiasının pek de doğru olmadığı ortaya çıktı. Rus endokrinoloji uzmanı Dr. Aleksandr Mayorov diyabete yakalanma riskini asıl arttıran şeyin tatlı yemek değil, kilo olduğunu vurguladı.

Rus Endokrinoloji Araştırma Merkezi bünyesinde hizmet veren Diyabet Enstitüsü’nde Diyabet Tahmini ve İnovasyon Bölümü Başkanı Doktor Aleksandr Mayorov'un açıklamaları tüm diyabet hastalarını ve risk altında olanları ilgilendiriyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir merkez için çalışan Rus endokrinoloji uzmanı Dr. Mayorov, sanılanın aksine şeker hastalığına yakalanma riskini arttıran şeyin tatlı ve şekerli yiyecekler olmadığını açıkladı.

Çok tatlı yemek değilse ne?

Diyabet hastalığına yol açan asıl sebebin aşırı tatlı yemek olmadığı ve bunun bir efsane olduğunu belirten Rus uzman, obeziteye dikkat çekti.

Aşırı tatlı yemek değil, aşırı kilo şeker hastalığına neden oluyor.

Böyle bir söylentinin nasıl ortaya çıktığını da anlatan Mayorov, 'Eğer insanlar çok fazla tatlı yiyorsa fazla kilolu veya obez olma olasılıkları yüksektir, bunun üzerinden de tip 2 diyabet hastası olmaya adaylar. Bununla birlikte bir kişi tatlı değil de örneğin ekmek ve salam yese de, aynı şekilde kilo alacak ve şeker hastalığına yakalanma şansı aynı olacaktır” dedi.

"Çok şeker yiyen zayıf bir insanda diyabet gelişme şansı ile doğru beslenenlere göre daha yüksek değildir."

hizmethastanesi.com

İki tip şeker hastalığı olduğunu söyleyen Mayorov, tip 1 şeker hastalığının genetik ve tip 2 şeker hastalığının ise yaşam tarzı ile ilgili olduğunu belirtiyor. Şeker hastalığına yakalananların yüzde 97’sinin ise tip 2 diyabet hastası olduklarını vurguluyor. Bu nedenle kilo vererek ve fiziksel aktivite ile şekeri aşabileceğimizi belirtiyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Omurganın Yana Doğru Eğriliği Hastalığı: Skolyoz Nedir?
116 Aminoasitten Oluşan Bir Protein Olarak Bilinen PCT (Prokalsitonin) Nedir?
Vücutta Gelişen İnflamasyonun Giderilmesi İçin Yalnızca Hekim Onayıyla Kullanılan Bir İlaç: Kortizon Nedir?
İçinde Bulunduğunuz Her Durumu Kontrol Altına Almanıza Yardımcı Olabilecek 9 Beden Dili Tüyosu

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
09.01.2023

Bu şey gibi olmuş: "Soğuk insanı hasta etmez. ama soğukta bağışıklık sisteminiz zayıflar ve hasta olursunuz.". Biz de biliyoruz soğuk diye bir hayaletin olmadığını:) Şeker yemek açlık ve insülin dengesini bozuk kilo almaya götüren bir şey. Yoksa günde bir lolipop yedi diye kimsenin şeker hastası olması beklenmiyor zaten.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ