Aşırı Pratik, Aşırı Leziz: Pişirmeden Yapabileceğiniz 10 Tatlı Çeşidi

Hem pratik hem leziz. Üstelik pişirmenize bile gerek yok! İşte pişirmeden yapabileceğiniz tatlı çeşitleri!

1. Yulaflı Enerji Topları

Yulaf, ceviz, muz ve fıstık ezmesi ile hem enerjinizi artıran hem de lezzetli mi lezzetli enerji topları yapabilirsiniz. Süslemek için de hindistan cevizinden yararlanabilirsiniz. Özellikle spor yapanlar için harika bir tatlı!

2. Chia Tohumlu Puding

Chia tohumlarını süt veya bitki bazlı süt ile karıştırarak buzdolabında bekletin. Üzerine meyve veya fındık serperek şahane bir tatlıya dönüştürebilirsiniz. Muz ve çilek bu tarife çok yakışıyor!

3. Meyveli Parfe

Süt, yoğurt veya krema gibi malzemeleri kullanarak kat kat parfe hazırlayabilirsiniz. Her kat arasına meyve, granola veya bisküvi eklerseniz nur topu gibi tatlınız hazır olacak. Pratikliği de insanı cezbetmiyor değil!

4. Meyveli Soğuk Pasta

Çiğ kajuya donmuş muz, bal, eritilmiş yağ, limon suyu ve tarçın ekleyip rondodan geçirerek işe başlayabilirsiniz. Tabanını elde ettikten sonra üzerine krema ve meyveleri ekleyerek müthiş bir pasta elde edebilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günleri için biçilmiş kaftan. Görsel sunumu da cabası.

5. Magnolia

Sırada son zamanların en popüler tatlısı var! Nereye giderseniz gidin mutlaka denk geliyorsunuzdur. Magnolia yapılış olarak da çok pratik. Cici bebe bisküvisi, krema, meyve veya çikolata işinizi görüyor. Malzemeleri katman katman dizdiğinizde şahane bir tatlıya sahip oluyorsunuz.

6. Truffle

Çikolata  ve keklerden harika bir tatlı hazırlamaya var mısınız? Birkaç parça malzemeyle pişirmeden adeta çikolata dükkanından alınmış gibi bir tatlı yapabilirsiniz.

7. Kaseto

Kaseto için dondurmayı unutturacak tatlı diyebiliriz. Yapılışı da oldukça pratik. Yumurta, krema ve limon kabuklarından harcını hazırlayıp üzerine de parçalanmış bisküvileri koymanız yeterli. Biraz da çikolata sosu! Buzdolabında bekleterek dondurmadan daha tatmin edici bir tatlı elde edebilirsiniz.

8. Yoğurt Barları

Yoğurdun cazibesi bambaşka! En sevdiğiniz meyveler, bal ve yoğurt birleşince tadına doyum olmayacak hem sağlıklı hem de pratik bir tatlı ortaya çıkıyor. En büyük yardımcınız dondurucunuz.

9. Bisküvili Mozaik Pasta

Çocukluğumuzun gözdesi, damaklarımızın değişmeyen tadı! Mozaik pasta gerçekten yıllar geçse de değerinden bir şey kaybetmiyor. Petibör bisküvi, kakao, süt ve şeker birlikte mükemmel bir ahenk sunuyor. Özellikle çocuklarınız varsa en büyük yardımcınız olabilir kendisi.

10. Dondurmalı Muz (Banana Split)

Dilimlenmiş muzları dondurup çikolata sosu ve fındıkla süsleyerek hızlıca dondurmalı bir tatlı elde edebilirsiniz. Yaz mevsimi için mükemmel bir tatlı diyebiliriz. Sunumu da görenleri tatmin eden cinsten.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!