Asın Bayrakları! Hitman'den Skyfall'a, Bir Kısmı Türkiye'de Geçen Dizi ve Filmler

Hiç kuşku yok ki mekânlar, izlediğiniz filmlerin hikâyesine ruh katan en önemli unsurların başında yer alıyor. Âdeta hikâyenin yaşamasına zemin hazırlayan mekânlar, çoğu filmin izleyicide yarattığı etki üzerinde büyük bir rol oynuyor. Tabii severek izlenen yapımların bir kısmı Türkiye'de geçince o yapımı izlemek çok daha keyifli olabiliyor. Siz de setinin bir kısmını Türkiye'ye kuran yapımları merak ediyorsanız okumaya devam edin!

15. Ghost Rider: Spirit of Vengeance / Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (2011) - IMDb 4.3

İlk Ghost Rider filminin ardından Ghost Rider: Spirirt of Vengeance adıyla devam yapımda Blaze karakteri, şeytan ile mücadele etmeye devam ediyor. Bu kez Doğu Avrupa'da karşı karşıya gelen Blaze ve şeytan, amansız bir kavgaya tutuşuyor. Bir kısmının Kapadokya, Ürgüp ve Denizli Pamukkale gibi ülkemizin önemli turistik bölgelerinde çekildiği filmde başrol yine Nicolas Cage'e ait. Yönetmen koltuğuna ise Mark Neveldine ve Brian Taylor oturuyor.

14. L'empire des Loups / Kurtlar İmparatorluğu (2005) - IMDb 5.8

Üçüncü kez vahim hâlde yasa dışı Türk göçmen cesedi bulan Paul Nerteaux, dedektif Jean-Louis Schiffer’den yardım istemeye karar verir. Katilin izini süren ikili, birlikte Türk mafyasının içine sızmaya çalışır. Nihayetinde dedektifler 'Kurtlar' adlı bir organizasyona kadar ulaşma başarısı gösterir. Jean-Christophe Grange’ın romanından beyazperdeye taşınan filmde Kapadokya, tüm güzelliğiyle izleyici ile buluşuyor.

13. Criminal Minds: Beyond Borders (2016 - 2017) - IMDb 6.1

Criminal Minds: Beyond Borders'da Amerikalı Emma, Türk Emir'e âşık olur. Emma, dizinin 9. bölümünde öğrenci değişim programıyla Emir'in peşinden Antalya'ya gider. Aşkının peşinden Türkiye'ye gelen Emma, enteresan bir şekilde ortadan kaybolur. Sadece anne ve babasına bıraktığı sesli mesaja erişim sağlanır. Criminal Minds: Beyond Borders'ın gizem dolu bu 9. bölümünün tamamı Antalya'da geçiyor.

12. Hitman (2007) - IMDb 6.2

Aynı ismi taşıyan bir video oyunundan uyarlanan Hitman, Ajan 47 adındaki bir tetikçinin görevlerini konu alıyor. Özel bir merkezde yetiştirilen tetikçinin görevi gereği yolu İstanbul'a düşüyor. İstanbul'da görevini yerine getirmeye çalışan kahramanımız, Galata Kulesi'nde de yemek yemeyi ihmal etmiyor. Hitman'in yönetmen koltuğunda Xavier Gens otururken filmin başrolünde ise Timothy Olyphant yer alıyor.

11. Inferno / Cehennem (2016) - IMDb 6.2

Dan Brown'ın kitabından Ron Howard'ın imzasıyla beyazperdeye taşınan Inferno, çekimlerinde İstanbul'a yer veren yapımlardan biri. Sultanahmet Meydanı, Beyazıt Meydanı, Kapalıçarşı ve Ayasofya Camii gibi tarihî mekânlarla renklenen yapımın en hareketli sahneleri de Yerebatan Sarnıcı'nda çekildi. Film başrollerinde ise Tom Hanks, Felicity Jones ve Ben Foster yer alıyor.

10. Taken 2 / Takip 2: İstanbul (2012) - IMDb 6.2

İlk filmdeki başarısının ardından devam filmi çekilen Taken'ın bu kez büyük bir kısmı İstanbul'da geçiyor. Taken 2, mekân olarak olmasa da konu olarak ilk filmle bağlantılı. Daha önce eski CIA ajanı Bryan Mills'in kızını kaçıran ekip, intikam almak için bu kez İstanbul'da tatil yapan eşini kaçırır. Çetenin yine kızının peşinde olduğunu anlayan Mills, onun da yardımıyla eşini kurtarmaya çalışır. Filmin başrolünde Liam Neeson, Famke Janssen ve Maggie Grace yer alıyor. Film de ağırlıklı olarak Balat, Kadıköy ve Haydarpaşa'da geçiyor.

9. The Murder on the Orient Express / Doğu Ekspresinde Cinayet (2017) - IMDb 6.5

Dünyaca ünlü polisiye yazarı Agatha Christie'nin romanından beyazperdeye taşınan The Murder on the Orient Express, tahmin edebileceğiniz gibi hikâyesinin filmine bir cinayeti yerleştiriyor. Yapımda Hercule Poirot adlı bir dedektif, İstanbul'dan Paris'e hareket eden bir trende işlenen cinayeti çözmeye çalışır. Filmin bir kısmına Sirkeci Garı ev sahipliği yapıyor. Sirkeci Garı, aynı zamanda filmin ön gösteriminin de yapıldığı yer. Kenneth Branagh'ın hem yönetmenliğini yaptığı hem Hercule karakterine can verdiği filmde, Penelope Cruz ve Willem Dafoe bir araya geliyor.

8. The International / Uluslararası (2009) - IMDb 6.5

The International filminde bir bankanın yasadışı işlerini takip eden Interpol Ajanı Louis Salinger ile birlikte ülke ülke geziyoruz. Salinger, kendisine yardım eden Whitman ile birlikte bankaya adalet getirmeyi amaçlar. Böylelikle birçok yasadışı gün yüzüne çıkar. Yolu Berlin, Milano, New York ve son olarak İstanbul'a düşen Sallinger ile Whitman; uluslararası bir kovalamacanın ortasında kalır. Filmde Clive Owen, Naomi Watts ve Armin Mueller-Stahl bir araya geliyor.

7. The Reluctant Fundamentalist / Zoraki Radikal (2012) - IMDb 6.8

The Reluctant Fundamentalist, Mohsin Hamid’in aynı adla yayımlanan romanından uyarlanan bir yapım. Filmde Pakistanlı bir adamın yaşadığı Amerikan rüyası, çeşitli krizlere neden oluyor. Hayallerin aslında vazgeçişlerin ve kaybedişlerin gölgesinde olduğunu irdeleyen The Reluctant Fundamentalist, Kapalıçarşı ve Sultanahmet'in yanı sıra Ankara sokaklarına da yer veriyor. Ayrıca filmde Haluk Bilginer'in yer aldığını da belirtelim.

6. The Water Diviner / Son Umut (2014) - IMDb 7.0

Russell Crowe'un hem yönetmeliğini yaptığı hem başrolünü üstlendiği The Water Diviner, ülkemizde Son Umut adıyla vizyona girerek izleyiciyle buluştu. Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor, Çanakkale Savaşı'na gönderdiği oğullarını aramaya gelir. Connor, oğullarını bulabilmek adına önce Gelibolu'da kalır. Filmin İstanbul sahnelerinde Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı yer alırken çekimlerin bir kısmı ise Muğla'ya kadar uzanıyor. Filmde Russell Crowe'a Olga Kurylenko ile beraber Salih Kalyon, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz gibi önemli isimler eşlik ediyor.

5. Tinker Tailor Soldier Spy / Köstebek (2011) - IMDb 7.0

Bir casusluk filmi olan Tinker Tailor Soldier Spy, Control adı verilen bir operasyonu konu ediniyor. Soğuk Savaş Dönemi'nde bir Rus ajanının İngiliz Gizli İstihbarat Servisi’ne sızdığından şüphe edilir. Ajanı ortaya çıkartmak için yürütülen Control operasyonu, başarılı bir şekilde devam etmez. Bu nedenle operasyonun başında olan Smiley'nin görevine son verilse de Smiley, işin peşini bırakmaz. Karaköy ve civarını kadrajına taşıyan Tinker Tailor Soldier Spy'da Gary Oldman, Colin Firth ve Tom Hardy başrolleri paylaşıyor.

4. A Touch of Spice / Baharatın Tadı (2003) - IMDb 7.5

Çocukluğu İstanbul'da geçen bir Yunan genci olan Fanis'in en büyük hayali, aşçı olmak. Otuz beş yıl boyunca Atina'da yaşadıktan sonra İstanbul'a dönmeye karar veren Fanis, bu arada aşkla tanışır ve işler değişmeye başlar. İstanbul sahnelerinin yer aldığı yapımın yönetmeni, Tassos Boulmetis.

3. Tyrant (2014-2016) - IMDb 7.7

Bir siyasi drama dizisi olan Tyrant'ın aslında Tel Aviv'de çekilmesi planlanıyordu. Tel Aviv'de yaşanan olaylar nedeniyle dizinin çekimleri aniden İstanbul'a taşındı ve çok hızlı bir set ortamı kuruldu. Hayali bir ülke olarak göreceğiniz Abuddin Sokakları, aslında İstanbul. Başta İstanbul Boğazı ve Sultanahmet Camii olmak üzere şehrin birçok noktası, Tyrant'ın sahnelerine ev sahipliği yapıyor.

2. Argo / Operasyon: Argo (2012) - IMDb 7.7

İran Devrimi'nin yaşandığı gün militanlar, 52 Amerikalıyı rehin alır. Bu rehinelerden 6 tanesi ise kaçmayı başarır. Kaçan Amerikan vatandaşları, Kanada Elçiliği'ne sığınır. Her an öldürülme tehlikesiyle burun buruna kalan Amerikalıları kurtarmak için son derece riskli bir plan devreye sokulur. George Clooney'nin yapımcısı olduğu Argo'da Ben Affleck'i hem başrolde hem yönetmen koltuğunda görüyoruz. Filmde İran olarak gösterilen yerler ise Kapalıçarşı, Fatih, Kabataş, Sirkeci, Eminönü ve Karaköy.

1. Skyfall (2012) - IMDb 7.8

James Bond efsanesi bu kez Çin ve İngiltere ile birlikte Türkiye topraklarına taşınıyor. Skyfall'un Türkiye topraklarındaki sahneleri; Kapalı Çarşı, Fethiye ve Adana'da geçiyor. Sam Mendes'in yönetmenliği üstlendiği yapım, kelimenin tam anlamıyla yıldızlar geçidi. Skyfall'da James Bond'u canlandıran Daniel Craig'e; Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris ve Judi Dench eşlik ediyor.

All About Eve, The Misfits, Some Like It Hot ve Dahası: Her Dönemin Yıldızı Marilyn Monroe'nun En İyi 17 Filmi
Metaverse Tutkunlarını Buraya Alalım: Matrix'ten Ready Player One'a Sanal Evrenleri Konu Alan 18 Film
Zamanda Yolculuğa Çıkıyoruz Kemerleri Bağlayın, Antik Mısır Tutkunlarının Severek İzleyeceği Filmleri Derledik
Avatar'dan Black Panther'e 2022'nin Devamında İzleyeceğimiz En İyi Disney Film ve Dizileri

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
05.11.2022

Aslında burada yer alandan çok daha fazla film saymak mümkün. Mesela benim aklıma gelen Charlie'nin Melekleri (2019) filminde de İstanbul sahnesi var.

05.11.2022

Evden çevrimiçi çalışmaya başladım, günde 300 € 'dan fazla kazanıyorum. Şaşırtıcı bir şekilde, ihtiyacı olan tek şey kolay yazma ve internet erişimi. Bu iş gerçekten inanılmaz ve bana her gün büyük bir gelir payı sağlıyor. En iyi sonucu alacağınızdan eminim. Bugün herkes bu işi alabilirr ve bu web sitesindeki talimatları izleyerek çevrimiçi olarak gerçek para kazanmaya başlayabilir ... ......... J­­­­o­­bzC­­a­­­­r­t.C­­OM

05.11.2022

im july.. Temmuzda

TÜM YORUMLARI OKU (4)