Aşıkların Şehri Paris'i Ziyaret Edecekseniz Aklınızda Bulunması Gereken 11 Şey

Sanatsal yapısı ve tarihi dokusu sebebiyle mutlaka gidip görülmesi gereken bir şehir olan Paris'i yüzeysel olarak anlatan bu içeriğe gelin hep beraber göz atalım. 

Öncelikle biraz genel bilgi: Tatilinizi daha keyifli bir hale getirmek istiyorsanız gideceğiniz yerler hakkında kabaca bilgi edinmeniz faydalı olacaktır. Fransa'nın resmi dili Fransızca'dır. Bir Fransız İngilizce bilse dahi sizinle Fransızca anlaşmaya çalışacaktır çünkü dillerini tüm dünyaya kabul ettirme çabası içindeler. Zaman farkı olarak Türkiye'nin 1 saat gerisinde olan Paris'i gezmek için en uygun zaman bence Haziran-Temmuz aylarıdır.

1. Eyfel Kulesi

İlk olarak Paris'in simgesi olan Eyfel Kulesi'nden başlayalım. 1887 yılında yapılmaya başlanan eserin yapılış amacı Fransız İhtilali'nin 100. yıl kutlamalarıydı. Ancak günümüzde turistleri çeken bir ilgi odağı halindedir.

2. Louvre Müzesi

Yalnızca Paris'in değil dünyanın en büyük müzelerinden biridir. Ünlü Mona Lisa tablosu da bu müzededir. Yani bir gün Paris'e yolunuz düşerse görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

3. Notre Dame Katedrali

Başta Paris olmak üzere Fransa'nın en önemli dini yapısıdır. Katedralin bulunduğu bölge şehrin merkezi olarak kabul edilir.

4. Disneyland

Yalnızca küçükler için değil büyüklerin de eğlenceye doyabileceği eşsiz bir mekan olan Disneyland'ın tamamını gezmek için bir gününüzü ayırmanız gerektiğini unutmayın.

5. Şanzelize Caddesi (Champs Elysees)

Paris'e giden moda meraklılarının mutlaka uğraması gereken bir cadde. Dünyaca ünlü moda markalarının mağazalarının bulunduğu bir cadde olan Şanzelize Caddesi ünlü kafe ve restoranlara da ev sahipliği yapar.

6. Aşıklar Köprüsü (Pont des Arts)

Geleneğe göre hiç ayrılmak istemeyen çiftler Pont des Arts köprüsüne isimlerinin yazılı olduğu kilitleri asar, anahtarı da nehre atarlar. Dünyanın birçok yerinde benzer şekilde kilit asılan yapılar bulunsa da köprü üzerinde yer alan binlerce kilidi gördüğünüzde etkileneceksiniz. (Binlerce anahtarın ağırlığıyla köprüye zarar gelmesinden ötürü bazı anahtarlar çıkartılmıştır, umarız anahtarları çıkartılan çiftler ayrılmamışlardır)

7. Gelelim ulaşıma

Paris'te en çok kullanılan ulaşım araçlarından biri metrodur. Bunun yanı sıra taksi, tren, otobüs ve bisiklet de yaygın ulaşım araçlarındandır.

8. Escargots a la Bourguignonne

Biraz da yemek kültürüne bakalım. Kendi kabuğunda pişmiş bir salyangoz bizim damak zevkimize uyar mı bilinmez ama bu da Paris'in yöresel yemeklerinin başında geliyor.

9. Moules Mariniere

Beyaz şarapla pişirilmiş midye kulağa salyangozdan daha güzel geliyor sanki.

10. Makaron

Ve tabii ki Paris deyince olmazsa olmazlardan rengarenk makaronlar. Yumurta beyazıyla yapılan bu hafif kurabiye şekliyle ve tadıyla Fransız halkının gözbebeği olmuş durumda.

11. Kruvasan

Paris'ten bahsedince akla gelen ilk gıda ürünü olan kruvasan aslında Fransız poğaçasıdır. Aslı sadedir ama çikolatalı, marmelatlı, sebzeli vs. çeşitleri de vardır.

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
YORUMLAR
15.02.2016

Bayburt'u kardeş şehir olarak seçtiler oraya da uğrayın bence :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ