Aşık Olmadan Sevişemem Diyenler Buraya: Bu 10 Maddeden 5'ine Katılıyorsanız Demiseksüelsiniz!

Sizin gibi pek çok insan olduğunu düşünmenize rağmen cinselliğinizi tanımlayamıyorsanız aradığınız cevap burada olabilir.

Seksüellik ve aseksüellik arasında tanımlanan demiseksüellik kısaca, bir kişinin güçlü duygularla bağlı olmadığı birine karşı cinsel çekim hissetmemesi durumunu ifade ediyor.

Daha iyi anlamak için biraz daha yakından yakından inceleyelim. 👇

1. Bir ilişkiye başlamadan önce kuvvetli bir arkadaşlık ilişkisi kurmayı tercih ediyorsan:

Eğer bir ilişkinin içine hemen dalmak yerine önce güçlü bir arkadaşlık kurmayı tercih eden insanlardan bu demiseksüelliğin bir işareti olabilir. Bunun sebebi ise herhangi bir şeyden önce yakın arkadaş olmanın her şeyden önemli olduğunu düşünmen olabilir.

2. Fiziksel teması düşününce hemen heyecanlanmıyorsan:

66.media.tumblr.com

İki tür insan vardır: Hoş bulduğu biri ile fiziksel temas kurmayı düşününce heyecanlananlar ve yakınlaşmayı, iki kişi arasında var olan güçlü duyguların fiziksel yansıması olarak düşünenler. Eğer fiziksel bağın duygusal bağdan kaynaklandığını düşünen ikinci gruba daha yakın hissediyorsan kendini demiseksüel olarak tanımlamaya başlayabilirsin.

3. Derin bir sohbetten keyif alıyorsan:

Kaliteli bir muhabbetin seni herhangi bir şeyden daha çok heyecanlandırması, daha güçlü bir bağ kurmanızı sağladığını düşündüğün için her zaman ilgi duyduğun kişinin sözlerinde derin anlamlar bulmaya çalışman da önemli sinyaller arasında.

4. Sarılmaktan ve kucaklaşmaktan hoşlanıyorsan:

Yalnızca cinsel ilişki değil, öpüşmek ve kucaklaşmak gibi yakınlaşmalar da aşkın önemli birer parçası. İlişkiyi, seks yapmak yerine sarılmak gibi hareketler üzerine kurmayı tercih ediyor olabilirsin ve seks yapmak senin için kelimenin tam anlamıyla sevişmek anlamına geliyor olabilir.

5. Tek gecelik ilişki fikrini rahatsız edici buluyorsan:

İnsanların duygusal bir bağ hissetmeden yalnızca ilkel dürtülerini tatmin etmek için fiziksel temas kuruyor ve küçücük bir pişmanlık bile hissetmeden ne yaşandığını unutuyor olmalarına anlam veremiyorsan bunun demiseksüelliğe işaret eden önemli sinyallerden biri olduğunu bilmeni isteriz.

6. Dış görünüşten çok karaktere önem veriyorsan:

Çekici biriyle karşılaştığında hemen dibin düşmez, birinden hoşlanmadan önce onu tanıma ihtiyacı hisseden birisindir. Yani biriyle bağ kurmak için önce karakterini tanıman gerekir. Eğer bir insanın karakterinde aradığın güzelliği bulamazsan daha fazla uğraşmaya gerek olmadığını hissedersin.

7. Birinden hoşlanmayı her zaman ciddiye alıyorsan:

Eğer birinden hoşlandıysan bu senin için asla küçük bir mesele değildir. Beslediğin hislerin derinliğinin farkındasındır ve böyle bir şeyin peşini kolay kolay bırakmazsın.

8. Bağlılıktan korkmuyorsan:

İlişki demek bağlılık demektir. Bir ilişkiye başlarsan sevgiline sahip olduğun her şeyi, hatta daha fazlasını vermeye hazırsındır. Verdiğin sözleri her zaman tutarsın ve ilişkiden sessiz sedasız uzaklaşmaya çalışmazsın.

9. Arkadaşlarının seni anlamadığını düşünüyorsan:

Bunu genellikle ilişkiler hakkındaki düşüncelerini arkadaşlarınla paylaştığında hissedersin. Eğer arkadaşların senin güçlü ilişkiler kurma yaklaşımını anlamıyor, sen de onların bir ilişkiye nasıl hemen bağlandığına anlam veremiyorsan demiseksüel olduğunu düşünebilirsin.

10. Flörtleşmenin sana göre olmadığını düşünüyorsan:

Potansiyel bir partner arayışıyla bir bara oturmaz ya da partilere katılmazsın. Sana göre değil işte. 🤷‍♀️ Senin ilişkilere yaklaşımın tamamen farklı ve flörtleşmek bunun bir parçası değil.

Demiseksüel olmak iyi ya da kötü diye bir yargıda bulunamayız. Bu yalnızca, duyguların cinselliğin önüne geçtiği bir ruh hali, bakış açısıdır. Tüm bunları okuduktan sonra siz ne düşünüyorsunuz? Kendinizi demiseksüel olarak tanımlar mısınız? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
02.10.2019

Baya baya demiseksüelmişim. yalnız bunlar zaten olması gerekenler değil mi ya

02.10.2019

Baya demiseksüel çıktım

02.10.2019

Yine ben hariç herkes sevişiyor

TÜM YORUMLARI OKU (8)