Aşı Karşıtları İstanbul'da Miting Düzenledi: Maske Takılmadı, HES Kodları Kontrol Edilmedi

Bilim insanlarının aşılanma çağrılarına ve aşılara ilişkin yapılan araştırmaların Kovid'e bağlı ölümleri ciddi oranda engellediğini gösteren verilere rağmen çeşitli komplo teorileriyle aşı olmama çağrısı yapan aşı karşıtları İstanbul Maltepe’de “Büyük Uyanış Mitingi” başlığıyla miting düzenledi.

Anadolu Birliği Partisi öncülüğünde, ‘Büyük Uyanış’ adı altında, “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir araya Geliyor” çağrısıyla bir araya gelen aşı karşıtları arasında maske takmayanlar ile polis arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Alana gelince maskelerini attılar

Polis, maske takmayanlara maske verdi. Ancak aşı karşıtı kimi vatandaşlar, alana giriş kapısında taktıkları maskeleri, alana giriş yaptıktan kısa bir süre sonra tekrar çıkardı. Bir vatandaş ise, etkinlik alanına maskesi kafasında girince polisin uyarısıyla karşılaştı. Maskesini takıp içeri girdikten sonra, maskeyi yere fırlattığı görüldü.

Girişlerde, HES kodunun sorulmaması ise dikkat çekti.

Aşı karşıtları mitingin başlamasını beklerken, ‘Aşıya karşı direneceğiz’, ‘Milleti satanı biz de satarız’, ‘Oy moy yok’ şeklinde slogan attı.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya istifa çağrısı yapıldı.

'Türk Tabipleri Birliği değil, küresel faşizmin Türkiye ofisi'

Alanda çok sayıda kişi de “Türk Tabipleri Birliği değil, küresel faşizmin Türkiye ofisi” yazılı dövizler taşıyarak salgının başından bu yana pandemiyle mücadelede önemli çaba sarf eden TTB hedef gösterildi.

Mitingde idare içerisindeki pandemiyle mücadelede görev alan sorumluların görevlerine son verilmesi, Dünya Sağlık Örgütünün Türkiye’deki ofislerinin kapatılması, Bilim Kurulunun lağvedilip, üyelerin lisanslarının geri verilmemek üzere iptal edilmesi; Dünya Sağlık Örgütünün tedavi protokolünün iptal edilmesi, maske takma, aşı, HES kodu ve PCR testi ibraz zorunluluğunun, tam ve yarı kapanma gibi uygulamaların sonlandırılması gibi talepler öne sürüldü.

Mitinge katılan aşı karşıtı bir kadın koronaya karşı alınan önlemlerden dolayı çocuğunu okula göndermeyeceğini söyledi.

Mitingde Abdurrahman Dilipak, Hamza Yardımcıoğlu, Erkan Trükten, Bilgehan Bilge, Bora Gencer, yazar Sema Maraşlı, Zafer Ege, Cemil Can konuşma yaptı.

Abdurrahman Dilipak, konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek 'Burada küresel güçlere meydan okumak için varız. Adının Kovid olduğunu iddia ettiğiniz virüsün yarasadan konakçıya, oradan bulaş olarak insana nasıl geçtiğini, hikaye gibi bize anlatıp durdunuz. PCR tanı kitleriyle insanlarda PCR'ın görmediği virüs var mı yok mu, yazı tura atmaya başladınız.  Adına SARS-COV 2 dediğiniz virüsü peçete testiyle dünyaya yaydınız. Hatırlayın Çin'de sokakta giderken düşüp ölen insanları, medyada gösterilen o trajik ölümleri. Size ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalıştılar' dedi.

Dilipak, 'Akraba, arkadaş ziyaretleri engellendi, tokalaşmayın, sarılmayın dediler. Siz yanınızdaki arkadaşınızın elini tutun inşallah. Şimdi biz birlikteyiz. Bu oyunu bozacağız' diye konuştu.

'Gerçekleştirilen miting ciddi bir halk sağlığı tehdididir'

Mitinge dair Evrensel'in sorularını yanıtlayan TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Gerçekleştirilen miting ciddi bir halk sağlığı tehdididir. Bugüne kadar iktidar demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin basın açıklamalarına dahi izin vermemişken pandeminin bu kadar ağırlaştığı bir dönemde aşı karşıtlarına karşı bu kadar hoşgörülü yaklaşımı açıkçası ikiyüzlü yönetimlerini gösteriyor” dedi.

Miting için verilen iznin iktidarın pandemiyle mücadeledeki samimiyetsizliğini gösterdiğini söyleyen Ökten, “Bu mitinge yapılan çağrılarda, aşısız ve PCR testi olmaksızın gelinmesi istendi. Oysa İçişleri Bakanlığının genelgesi var. Bu genelge ile şehirler arası seyahatlerde son 48 saat içerisinde yaptırılmış PCR testi zorunlu tutuluyor. Testi negatif çıkanlara seyahat izni veriliyor. Sağlık Bakanlığının da bu konuda çeşitli genelgeleri var. Tüm bu genelgeler ortadayken aşı karşıtı mitinge izin verilmesi iktidarın aşı karşıtı zemine müsamahasıdır” ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık yasaklamış, valilik izin vermişti

Aşı karşıtı mitinge, Maltepe Kaymakamlığı, bulaş riski nedeniyle mitingin izin vermemişti. Kaymakamlığın yasaklama kararı üzerine, Anadolu Birliği Partisi (ABP), İstanbul Valiliği’ne başvurdu. ABP’nin başvurusunda, mitingin çağrı başlığı, ‘Anayasa’yı koruma inisiyatifi bir araya geliyor’ şeklinde değiştirildi. Valilik, yapılan başvuruyu değerlendirdikten sonra, pandemi kurallarına uyulması şartıyla mitingin düzenlenmesine izin verdi.

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!
YORUMLAR
11.09.2021

''benim bedenim benim kararım'' pankartı açan abla kürtaj karşıtı eyleme destek verip böyle pankart açmış mı acaba??

11.09.2021

isteyen istediğine destek verir istediğine destek vermez adı üstünde herkesin kendi kararı

11.09.2021

Ay bırakın da aşı olmasın gebersin salaklar

11.09.2021

aşı olduktan sonra ölenler için ne diyeceksin ? anlata anlata dilimde tüy bitti . kardeşim daha geçen sene işyerinde vaka çıkınca biz test istiyorduk , bakanlık '' gelemeyiz belirti olması lazım'' diyordu . şimdi çıkmış ''hafta'da bir zorunlu test'' diyor . ben salgının başından beri işe gidip geliyorum . otobüs minibüs metrobüs kullanıyorum . bu kadar zamanda yanımda çalışan adamlar bile covid oldu . benmi olmadım . covid olan adam virüsü vücuduna aldıysa , bağışıklık sistemi virüsü artık tanıyorsa aşı'nın anlamı kalıyormu ? aşı'da aynı virüs'ün zayıflatılmış hali değilmiydi ?

11.09.2021

Özgürlük bu değil. Çok şey yazılır da neyse şimdi zaten bunu algılayabilecek bir güruh da değil bu insanlar.

Aynen. Bunların tamamı beyin dedikleri organlarını kiraya vermiş kişiler bana göre. Kendi akılları ile düşünemiyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (106)