Asgari Ücrette Vergi Muafiyeti İki Bakanlığı Karşı Karşıya Getirmiş

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifinin iki bakanlığı karşı karşıya getirdiğini söyledi. Zeyrek'in bir 'kaynağına' dayandırdığı bilgiye göre, söz konusu durum iş bilmezlikten kaynaklanıyor.

Geçtiğimiz hafta 2022 yılında uygulanacak asgari ücret miktarı açıklandıktan sonra alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Tüm işçilerin ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan kısmında gelir ve damga vergileri kaldırıldı' demişti. Bu açıklama nedeniyle tüm işçilerin asgari ücret düzeyine kadar olan gelirlerinden vergi alınmayacağına dair bir beklenti oluşmuştu. Ancak öyle olmadığı anlaşıldı. 

AKP’nin sunduğu teklifte sadece asgari ücretle çalışanlardan gelir ve damga vergisi alınmayacak bir düzenleme önerildi.

Düzenlemenin bu şekilde kabul edilmesi halinde işverenlerin tüm çalışanlarını 'asgari ücretten gösterme' yoluna gideceği uyarıları yapılıyordu.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de konuya dikkat çekerek "ülkenin tamamının asgari ücretli olma ihtimalinin" bulunduğunu söylemişti. 👇

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl Uyardı: 'Ülkenin Tamamı Asgari Ücretli Olma Yolunda'

"Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ısrarı sonucu"

Deniz Zeyrek, bugünkü 'Asgari idi ortalama oldu' başlıklı yazısında asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdiğini yazdı. 

Zeyrek'in iddiasına göre, 'konuya yakın bir kaynak' Çalışma Bakanlığı’nın bu düzenlemeye karşı çıktığını ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ısrarı sonucunda işin bu hale geldiğini söyledi.

Zeyrek, kaynağının bu durumun 'iş bilmezlikten' kaynaklandığını düşündüğünü ifade etse de kendisi buna katılmadığını belirtti.

Zeyrek'e göre bu düzenleme hükümetin yeni modeliyle son derece uyumlu ve hedefi de Türkiye'yi ucuz iş gücü cenneti haline getirmek.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
20.12.2021

İster mühendis olun, ister eğitmen yıllarca üniversite sıralarında çürüttüğümüz dirsekler asgari ücret almak içinmiş. Okuyup ülkeye yararlı birey olacağınıza, yabancı dil öğrenip ABD'de UBER şoförü olun daha iyi. En azından ekonomik anlamda daha adil şartlarda yaşarsınız.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ