Asgari Ücrette Son Dakika Gelişmesi! Asgari Ücrete Yeni Zam mı Gelecek? 2022 Asgari Ücret Ne Kadar, Kaç TL?

Asgari ücrette beklenen zam 2022 yılında gelerek yüzde 50,54 artarak net 4253 TL olmuştu. Asgari ücrette yaşanan zam sonrasında asgari ücret brüt olarak 5004 TL, işverene olan maliyeti ise 5879 TL oldu. Ak Partili Cahit Özkan’ın açıklamaları sonrasında asgari ücrete yarıyıl zammı gelebileceği ortaya çıktı. Ak Partili Cahit Özkan “Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz' açıklaması pek çok asgari ücretli vatandaşın merak konusu oldu. Uzmanlar açıklamanın ardından asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi durumunda 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamının veya bu rakama yakın bir oranın alınabileceğini belirttiler. Peki asgari ücrete yarıyıl zammı gelecek mi? İşte detaylar…

Dünyada son 2 yılda yaşanan koronavirüs pandemisi ve ardından Rusya ve Ukrayna arasında başlayan ve bölgesel olarak başlayıp küresel sonuçlanan savaşın etkileri ile beraber küresel çapta enflasyonda artış yaşandı. Yaşanan olaylar sonrasında pek çok ülke çalışanların yaşanan enflasyonlardan en az şekilde etkilenmesini sağlamak amacı ile maaşlarda zam uyguladı. Türkiye maaş zamları uygulamasını 2022 yılında yüzde 50 oranında arttırarak son yılların en yüksek zam oranını uyguladı.

Ak Partili Cahit Özkan’dan Asgari Ücrete Zam Açıklaması

Ak Partili Cahit Özkan “Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözleri sonrasında asgari ücrete zam beklentisi arttı. Uzmanlara göre Temmuz ayında yüzde 20 civarı zam gelebilir açıklaması yapıldı. Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında yaşanan gıda, akaryakıt ve elektrik gibi alanlarda yaşana fiyat artışları sonrasında asgari ücrete zam beklentisi arttı.

TV kanalında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız' dedi.

Asgari Ücret Zammı 850 TL’yi Bulabilir

Bu açıklamaların ardından açıklamalarda bulunan uzmanlar asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi haline 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamının veya bu rakama yakın bir oranın alınabileceğini belirttiler. Uzmanlardan yapılan açıklamalar doğrultusunda yapılacak zammın yüzde 20 oranını bulabileceği ve Temmuz ayından itibaren geçerli olabilecek zammın 850 TL civarını bulabileceğini belirtiyorlar.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil, Adliyeye Çöp Poşeti ve Hayvan Taşıma Aracıyla Sevk Edildi
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi