'Asgari Ücrete Ara Zam' Haberine Jet Hızıyla Yalanlama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret için yaptığı iddia edilen açıklamaya jet hızıyla yalanlama geldi.

Bakan Bilgin'in “Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir” açıklaması çoğu haber sitesinde bir anda manşete çıktı.

Ancak söz konusu açıklamayı Bakan Bilgin ocak ayında yapmıştı.

Teyit edilmeden son dakika olarak haber sitelerinin manşetlerini süsleyen haber hızla yayılınca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devreye girdi.

Açıklamada, “Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Asgari Ücret Karın Doyurmuyor: Türk-İş Açlık ve Yoksulluk Sınırı Yükseldi

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
27.03.2023

Herşeyi böyle jet hızıyla yapabilseniz keşke..

27.03.2023

şerefsizler asgari ücreti yükseltmek zaten çözüm değil maskedir... bunu bilmek için ekonomist olmaya gerek yok, ülkenin ithalat ve ihrataca yönelip kurumların tekrar devlet bünyesine alınarak özellikle üretim yapılması şart. siz bizi dünyada dışa bağımlı olmadığımız tek bir yabancı ülke bırakmadınız.... AA unutmadan Allah belanızı versin.

"Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" açıklaması zaten ortada bir açıklama. Olağanüstü bir durum dediğiniz ne ola ki zaten? Seçim. Olsa da açıklama doğru olmasa da doğru, jet hızıyla böyle bir açıklama yapmaya çok gerek var mıydı gerçekten?

TÜM YORUMLARI OKU (6)