Asgari Ücret'te Yeni Toplantı Tarihi Belli Oldu: Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir sonraki toplantı tarihi belli oldu. Toplantıda 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair görüşmelere devam edilecek. Peki toplantı ne zaman yapılacak? Neler görüşülecek? İşte tüm detaylar...

Asgari ücrette 3. toplantının tarihi belirlendi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında üçüncü kez bir araya gelecek. Bu toplantının tarihi 20 Aralık Salı günü belirlendi. Toplantı saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek.

Asgari ücret belirleme toplantılarının ilki 7 Aralık'ta, ikincisi ise 14 Aralık'ta yapılmıştı.

Önceki toplantılarda neler görüşülmüştü?

Asgari ücretin belirlenmesine dair ilk toplantı 7 Aralık'ta düzenlenmişti. Bu toplantıda Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücreti belirlemeye yönelik yaptığı anketin sonuçları paylaşılmıştı. 

Toplantıda hem işveren hem de işçi tarafından kişiler görüşlerini belirtmişlerdi. Her iki taraf da asgari ücrete yönelik taleplerini belirtmişlerdi.

Toplantının ardından Bakan Bilgin de işçi ve işveren arasında uzlaşı sağlayarak diğer ücretleri de rahatlatacak düzeyde bir uzlaşma belirleyeceklerini dile getirmişti.

14 Aralık toplantısının ardından Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak açıklama yapmıştı.

Asgari ücret belirleme toplantılarının ikincisi 14 Aralık'ta düzenlenmişti. Toplantının ardından Türk-İş Genel Sekreteri toplantıda rakam konuluşmadığını dile getirmişti. Ayrıca işveren desteği için taleplerini yenilediklerinden de bahsetmişti. Toplantının ardından nihai karar için tekrar bir araya geleceğiz açıklamaları yapılmıştı.

Asgari ücret beklentisi ne kadar?

2022 yılı brüt asgari ücret tutarı 6 bin 471, net ücret tutarı ise 5 bin 500 lira 35 kuruş. 

2023 yılında asgari ücret için beklentiler ise ortalama olarak 7 bin 845 TL. Bu tutar, Bakanlık tarafından işçi ve işveren olmayanlara uygulanan anketin ortak beklentisi. Bu tutar ilk toplantılarda Bakanlık tarafından açıklanmıştı.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!