Asgari Ücret İçin İlk Açıklama Geldi: İlk Toplantıda Taraflar Konuştu

2024 yılı asgari ücreti için toplantılar başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilk toplantıya yönelik açıklama yaparken, TİSK ve Türk-İş temsilcileri de açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda ikinci toplantının tarihi 18 Aralık 13:30 olarak belirlendi.

Bakan Vedat Işıkhan, 2024 yılı için asgari ücret zammı toplantılarının ilkinde açıklama yaptı.

Geçmiş yıllarda yapılan zamlara değinen Işıkhan, çalışanı enflasyondan koruma ve işveren için de istihdam vurgusu yaptı. Bugüne dek enflasyonun çok üzerinde zam yapıldığını belirten Bakan, 2023 yılında da yapılan iki zamma da değindi.

Işıkhan, 'Şartlar ne olursa olsun kayıt dışı istihdam ve işsizlik ile mücadeleye devam edeceğiz' derken, 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ücretler genel düzeyini göz önüne alıyor' ifadelerini de kullandı.

Bakan Işıkhan'ın ardından taraflar da söz aldı. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, "Asgari ücretin tespitinde çalışanların geçim şartları göz önünde bulundurulmalı" derken, vergi dilimlerine dikkat çekti. Enflasyondaki yükselişe değinen Ağar, asgari ücretin bir "koruma" ücreti olduğunu da vurguladı.

Asgari ücretin açlık sınırı altında kaldığına dikkat çeken Ağar, ekonomide yaşananların çalışanın suçu olmadığını, milli gelirden çalışanların aldığı payın düştüğünü de vurguladı. 

Ağar, 'Vergide adalet sağlamaya yönelik adımlar devam etmedi' derken, 'İşçinin, memurun, emeklinin yaşadığı enflasyon ile açıklanan resmi enflasyon rakamları arasında büyük uyumsuzluk vardır. Refahı adil paylaşmanın gereği yapılmalı' ifadelerini kullandı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, vergi dilimlerine ve hükümetin işverenlere desteğine de vurgu yaparak, "Ekonomimizdeki iyileşme sürecinin korunmasını önemsiyoruz" dedi.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamalarda rakam konuşulmadığı öğrenilirken, 2. toplantının da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacağı belirtildi. 

Toplantıda işçi tarafını temsilen TÜRK-İŞ heyetinde 4 asgari ücretli işçi de yer aldı.

Asgari ücrete dair tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.

Görüşmeler Başlıyor! Asgari Ücrette Masadaki Senaryolar Neler?
Asgari Ücret Hakkında Tüm Merak Edilenler: Kim, Ne Kadar İstiyor?
'Türkiye Asgari Ücretliler Ülkesi Oldu' Diyen DİSK Verileri Maaşlardaki Kara Tabloyu Gözler Önüne Serdi

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
YORUMLAR
11.12.2023

Hatırlayan var mı aranızda eskiden kimse asgari ücretle bu kadar çok ilgilenmezdi çünkü toplumun çok büyük bir çoğunluğu asgari ücretin üstünde kazanıyor ve geçim sıkıntısı pek yaşamıyordu. Ama halkın neredeyse hemen hemen hepsi asgari ücrete odaklanmış durumda. Acaba sebebi kim⁉️🤬

11.12.2023

taraflar deyince bir gülme geldi..

11.12.2023

hemen söyleyeyim Türk iş başkanı masadan kalkacak 😂😂 ben alıştım sizlerde alışın 😂😂

TÜM YORUMLARI OKU (26)