Asgari Ücret Beklentisinde MÜSİAD Şoku Yaşanıyor: Bölgesel Asgari Ücret İstediler

Milyonlarca çalışan gözünü asgari ücrete gelecek zama dikti. Beklentiler yüksek olsa da hükümetin bekleneni vermeyeceği şimdiden konuşuluyor. Bunun yanında Müslüman İş Adamları Derneği'nden de şok bir teklif geldi. MÜSİAD tarihin tozlu sayfalarından 'bölgesel asgari ücreti' gündeme getirdi.

2025 asgari ücret için şimdiden iki taraf da adeta birbirini yokluyor. İşçi enflasyona karşı eriyen maaşlara çözüm istese de hükümet şimdilik oralı değil.

Bunun yanında ekonomistler ise işçi karşıtı söylemlerle adeta hükümete ortam yaratma görevini üstlendiler. MÜSİAD ise bu konudaki son çiviyi çaktı.

MÜSİAD, asgari ücret için 1951-74 yılları arasında uygulanan "bölgesel asgari ücret" uygulamasının geri getirilmesini istedi.

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın bu talebi 50 yıl önce "eşitlik" ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, Bülent Ecevit hükümeti de bu uygulamaya son vermişti.

Asmalı, “Anadolu’nun hem geçim şartları daha iyi hem kira fiyatları daha düşük. Kiradan dolayı 10 bin TL fark ediyor. Asgari ücretin 3’te 2’sine çalışırım diyenler var” dedi.

Bölgesel asgari ücret uygulanırsa, büyük şehirlerde (İstanbul, Ankara, İzmir) işçilere daha yüksek maaş, kırsal ya da gelişmekte olan bölgelerde bulunan çalışanlara ise daha düşük maaşlar verilir.

Kredi Kartı Limitini Düşürenlere "Ermeni, Yunan" Diyen Mustafa Destici'den Güncelleme Geldi
Hizbullah'tan İsrail'e Büyük Saldırı Gerçekleşti, İlk Belirlemelere Göre 15 Ölü Var
Numan Kurtulmuş "3.Madde" ile İlgili Yaptığı Açıklamalardan Sonra Geri Adım Attı

Popüler İçerikler

Özgür Demirtaş’tan Domuz Eti Kullanan Köfteci Yusuf Açıklaması: “Farklı Düşünüyorum”
Türkiye'nin Konuştuğu Köfte Krizi Sonrası Köfteci Ramiz'den Dikkat Çeken Paylaşım!
Ünlü Yayıncı Ice Poseidon İstanbul'a Bayıldı: "Türkiye Hakkında Saçma Sapan Konuşuyorlar"
YORUMLAR
14.10.2024

İslamiyet en çok kapitalizimi sever

14.10.2024

Amaçlarının büyükşehirlerdeki asgari ücreti yükseltmek olmadığına yemin edebilirim

14.10.2024

İllegal şekilde uygulanıyor zaten

TÜM YORUMLARI OKU (23)