Türk-İş Araştırması: Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında

Türkiye'de yürürlükte olan aylık net 2 bin 825 lira 90 kuruş asgari ücret, yine açlık sınırının altında kaldı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ağustos 2021 Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırma sonuçlarını açıkladı. 

Buna göre, Ağustos'ta dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı2 bin 926 lira 72 kuruş oldu.

Gıda harcamasıyla birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) ağustos ayında 9 bin 533 lira 28 kuruş, bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 3 bin 572 lira 79 kuruş olarak kaydedildi.

Araştırmada, halen yürürlükte olan aylık net 2 bin 825 lira 90 kuruş asgari ücretin yine açlık sınırının altında kaldığı ortaya çıktı.

Mutfak masraflarında büyük artış

Türk-İş araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sadece gıda harcaması (mutfak masrafı) geçen aya göre 23 lira, yıl başına göre 337 lira ve geçen yıla göre 543 lira arttı. 

Yapılması gereken toplam harcama tutarı (aile bütçesi) ise aylık 76 lira, sekiz aylık 1097 lira ve yıllık 1769 lira tutarında yükseldi.

Ağustos Ayında Gelen Fahiş Elektrik Faturaları Vatandaşı Çileden Çıkarttı
Gülistan Doku'nun Kaybolmasına İlişkin 81 İl Cumhuriyet Başsavcılıklarına Yazı
Birleşmiş Milletler: Yıl Sonuna Kadar Yarım Milyon Afgan Ülkesini Terk Edebilir

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
27.08.2021

çoğu ilde kiralar asgari ücretten fazla, ne açlığı tokluğu, insanların yatacak yeri bile yok, soran olursa uçuyoruz amerika avrupa bizi kıskanıyor

27.08.2021

Sayın Erdoğan ın bundan haberi var mı?

27.08.2021

çevresini saran 5-6 maaşlı yalakalardan göremiyordur halkı.

27.08.2021

Bunun ekonomideki karşılığı sefalet ücretidir ve zaten sefaleti öven organize inançlar yüzünden sorgulama yetisini kaybetmiş eğitimsiz şeylerin bolca bulunduğu yerlerde kaçınılmaz bir durumdur.

TÜM YORUMLARI OKU (10)