Asgari Ücret 2025’te Ne Kadar Olacak? Yeni Yıl Yaklaşırken Kritik Hesap

Asgari ücretli yeni yıla maaş zammıyla girecek. Geçen sene 17 bin 2 liraya çıkarılan asgari ücretin 2025’te ne kadar olacağı merak ediliyor. SZC TV’ye konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, kritik hesaplamalarda bulundu.

2025’te asgari ücretlinin yeni maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. Yeni yıla kısa süre kala uzmanlardan kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor.

SZC TV’ye konuşan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücret görüşmelerine işçilerin geçen yıla göre 17 bin TL değil de 10 bin lira almış gibi gireceğini ifade etti. Sevinç’in zam tahminleri ise şöyle👇🏻

1. Yüzde 17.5 zam

Yüzde 17.5 zam oranı Sevinç’e göre oldukça düşük bir ihtimal. Ancak eğer yüzde 17.5 zam yapılırsa asgari ücret 19 bin 975 TL olacak.

2. Yüzde 30 zam

Sevinç’e göre makul olan rakam yüzde 30-35 bandında yapılacak bir zam. Bu oranda artış olacağını tahmin eden Sevinç, yüzde 30 zam olur asgari ücretin 22 bin 102 TL olacağını öngörüyor.

3. Yüzde 35 zam

Yüzde 35-36 bandında artışın olması asgari ücretin 22 bin 952 liraya tekabül edeceği anlamına geliyor.

4. Yüzde 40-45 zam

Sevinç, yüzde 40-45 zam senaryosuna dair şunları söyledi:

“Aslında vatandaşın hak ettiği 25 binin üzerinde bir artış. Hükümet uyguladığı politikalardan dolayı bu enflasyona sebep olur, diyerek vermeyecek. Açlık sınırı da 25 binin üzerine çıktı. 3 ay içinde bu 27 - 28 bin olacak. Yani asgari ücretlinin aslında alması gereken rakam 30.000'e yakın.”

5. Yüzde 50 zam

Yüzde 50 artış olursa asgari ücret 25 bin 503 lira olacak. Ancak Sevinç, bu tahminin zayıf olacağı görüşünde.

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, 25 bin TL gibi rakamların telafuz edildiğini ancak bu rakamın zor olacağını ifade etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Asgari Ücret Zammı İçin Pazarlık Masasında Yazılacak İlk Rakam Belli Oldu
Erken Emekli Olmak İsteyenler İçin Köprüden Önce Son Çıkış
Ünlü Ekonomist 2025 Yılına Dair Felaket Tablosunu Açıkladı: Türkiye Tarihinin En Kötü Yılı Olacak

Popüler İçerikler

Fethullah Gülen 83 Yaşında Öldü
Yenidoğan Çetesi Skandalına Karışan Doktor ve Hemşirelerin İsimleri İfşa Oldu! İşte Skandala Karışan İsimler
Acun Ilıcalı'dan Ses Getirecek Proje: Fenerbahçe, Rihanna ve ASAP Rocky ile İş Birliği Yapmaya Hazırlanıyor!
YORUMLAR

Bak bu çözüm değil, alım gücünün artması gerekiyor, her gün yediğim pizza 3 aylık dönemde 189 TL'den 239 TL'ye çıktı ne değişti ? bu artışın sebebi nedir? Maaşlar aynı fakat zam sürekli var, maaş 30 K'da olsa çözüm değil, bunun konuşulması bile zam sebebi oluyor ve daha işçinin cebine girmeden zamlarla para bitiyor bunu idrak edemeyen ak zihinliler var.

21.10.2024

Bunu hep dile getiriyoruz ama işte tüm algılar kapalı.Asgari ücrete zam demek en misal ekmeğin 20 Lira olması demek.Yapılan zam cebe girmeden uçup gitmiş olacak ama bunu da bizim millete anlat .Zam yapma piyasadaki fiyatları sabit tut .Onun için bir çaba sarf et .

21.10.2024

E nerde kritik hesap. Zaten olabilecek tüm ihtimalleri yazmışsınız :) Yani bu hesabı 4 işlem bilen herkes yapabilir. Gerçekten sayın Onedio bazen sırf haber yapmak için haber yapıyorsunuz :) Ama yine de seviyoruz , takip ediyoruz :)

21.10.2024

öncelik olarak yolsuzluğa çare bulun. dar gelirliden alınan vergi oranını düşürün veya vergi iadesi yapın. aynı ürüne asgari ücretli ile milyonluk adam aynı vergiyi ödüyor. Kişilerin hanedeki geliri açlık sınırında ise vergi iadesi yapın. ama işte ülkede buda mümkün değil .. edep yok, ar yok :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ