Asgari Ücret Ne Kadar Olacak, Bugün Açıklanır mı? 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Türkiye’de vatandaşların gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda. İlk iki toplantısını yapan komisyon, bugün TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Merkezinde yeniden bir araya gelecek. Sondan bir önceki toplantıda asgari ücret belli olabilir. Yaklaşık 7 milyon çalışını yakından ilgilendiren asgari ücrete bu yıl ciddi bir zam yapılması gündemde. Peki, asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Asgari ücret bugün açıklanır mı? İşte asgari ücret ile ilgili yapılan son açıklamalar…

Türkiye’de enflasyon resmi olarak yüzde 21.31 olarak açıklanırken, birçok kuruluş enflasyonun çok daha fazla olduğunu iddia ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da enflasyonun yüzde 50'nin üzerinde olduğunu açıklamıştı. Yüksek enflasyon sebebiyle maaşları eriyen vatandaşlar, asgari ücrete yapılacak zammı büyük merakla bekliyor. İşte Asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler…

Asgari Ücret 2022 Bugün Açıklanır mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün TİSK(Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Merkezinde üçüncü toplantısını gerçekleştirecek. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın beklediği karar bugün açıklanabilir.

Asgari ücret 2022 bugün de açıklanmazsa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 4. Toplantı yapılacak ve asgari ücrete karar verilecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantı tarihi henüz açıklanmadı.

Asgari Ücret 2022 Ne Kadar Olacak, Yüzde Kaç Zamlanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, yaptıkları anketlerde işçilerin asgari ücret beklentilerinin 3.750 TL ila 4.000 TL arasında değiştiğini belirtirken, işverenlerin ise 3.500 ila 3.750 TL arasında beklentilere sahip olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücrete ciddi bir zam yapılacağını açıklamıştı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

AGİ 2022 Ücreti Ne Kadar Olacak? AGİ Zammı Belli Oldu mu?

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
09.12.2021

yüksek oranda bir zam yapılır. (ki bence bu bi felaket. yani asgari ücretin artması felaket değil, enflasyon zorla %20 gösterilirken asgari ücrete %45 gibi bir zam yapılması felaket.) hemen sonrasında döviz kurları alır başını gider. yapılan zamlar kuş olur. millet homurdanmaya başladığında zat-ı muhterem “daha yeni şu kadar zam yaptık, işçimizi enflasyona ezdirmedik” tarzı bir açıklama yapar. istiklal marşı. kapanış.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ