ASELSAN Satılıyor mu? BAE ile İlgili Ortaya Çıkan İddialara Cevap Geldi

Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin, pazartesi günü Ankara'da ASELSAN dahil olmak üzere Türk savunma sanayi şirketleriyle görüşmeler yaptığı belirtilmişti. ASELSAN'dan açıklama geldi.

Bloomberg’e konuşan ve ismini açıklamak istemeyen Türk kaynaklar, Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir heyetin Ankara’da olduğunu ve Türk savunma sanayi kuruluşlarıyla görüştüğünü öne sürdü.

ASELSAN konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Hiçbir gerçeklik payı yoktur"

Vatandaşların bağışlarıyla kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sahip olduğu şirketin yurt dışı yatırımcılara satılacağı iddialarının hiçbir gerçeklik payı taşımadığı kaydedilen açıklamada, 'Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır.' ifadesine yer verildi.

Türk drone üreticilerinin temsilcileriyle de görüşüldü

Heyetin ayrıca Türk drone üreticilerinin temsilcileriyle de görüştüğü öne sürüldü. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Aselsan konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı da Bloomberg’in sorularını yanıtsız bıraktı.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
08.12.2021

bunuda satarlarsa 50 yillik birikimi know howi olan stratejik bir kurum gider. cok kotu. bunlarin actiklari hasari kapatmasi kac tane 10 yil alacak onu kara kara dusunuyorum. sadece bizim degil cocuklarimizinda gelecegini caldilar, mahvettiler.

08.12.2021

Satarlar, yakında vatandaşları da satarlar. Satılmadık maddi manevi hiçbir şey bırakmayana kadar satarlar. Allah da gözlerini toprak ile doyurmuyor ki...

bunun sonucu ağır olur

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ