Arto, Çağla Şıkel'e Tazminat Ödeyecek? Arto Kimdir?

Manken Çağla Şıkel'e sosyal medya üzerinden 'Aç mı kaldın, hadsiz, insan adaplı olur' diyerek mahkemelik olan şarkıcı Arto, para cezasına çarptırıldı. Peki, ekranların sivri dilli ismi Arto kimdir? İşte Arto'nun hayatından kesitler...

Manken Çağla Şıkel'e sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle bin 560 TL para cezasına çarptırılan şarkıcı Arto'nun hayatı merak ediliyor. İşte Arto'nun hayatına dair bilinmesi gerekenler...

Ünlü manken, Arto'nun sosyal medya hesabından 'Televizyonda vücudunu 70 milyona göstermemeyi öğrensin, insan adaplı olur! Hadsiz, her haltı ye, 'Ben evliyim, benim çocuğum var' de. Hayırdır paraya mı ihtiyacın var, aç mı kaldın pislik, çalıştığın yerler paranı vermiyor mu?' şeklindeki paylaşımlarıyla kendisine hakaret ettiğini ifade etmişti.

Şıkel'in şikayeti sonrası açılan davada, Arto'nun 2.5 yıla kadar hapsi istenmişti. Geçtiğimiz günlerde İstabul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada karar çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre; mahkeme, Arto'yu ünlü mankene yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle 78 gün adli para cezasına çarptırdı. Ceza, günlüğü 20 TL'den bin 560 TL olarak hesaplandı. Arto, ifadesinde; Çağla Şıkel'i iş ve sosyal hayatında tanıdığını, bahsi geçen paylaşımın kendisine ait olduğunu, ancak ifade özgürlüğü adı altında paylaşımda bulunduğunu ve suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Taraflar, uzlaştırmaya yönlendirildi fakat kendisine yapılan hakareti kabul etmeyen Şıkel, uzlaşmayı reddetti.

Şarkıcı Arto Kimdir?

Ermeni asıllı şarkıcı Arto, 1966 yılında İstanbul Fenerbahçe'de dünyaya gelmiştir. Asıl adı Harutyan Dalga'dır. 

Eğitimi

Özel Şişli Koleji'nden sonra üniversite eğitimini 2010-2013 yılları arasında Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim sistemleri ile Televizyon Haberciliği ve Prgramcılığı bölümlerinde tamamlamıştır.

Sanat hayatı

1997 yılından itibaren sahnelerde çıkmaya başlayan Arto, ortağı Ataberk Oral ile birlikte Beyoğlu’nda Zilly diye bir gece kulübü sahibidir. Sivri çıkışlarıyla bilinen Arto, Yıldız Tilbe, Emre Kaya ve Güven Baran gibi isimlerle çalışmıştır.

Akademik kariyeri olan bir solist olmadığını, sadece eğlendirici ve yorumcu olarak müzik piyasasında var olduğunu, hiçbir zaman 'iyi bir vokalim' demediğini, işinin önce show sonra dinleti üzerine kurulu olduğunu söyleyen Arto 2002 yılında 'Allahıma Bin Şükür' adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Ardından 11 Aralık 2003 tarihinde 'Emrin Olur' albümünü çıkardı. Arto uzun bir aradan sonra 2013 yılında Yıldız Tilbe, Emre Kaya ve Güven Baran'ın çalışmalarına yer verdiği 'Bal Kaymak Yarim' adlı albümünü ve son olarak 2016 yılında da tek şarkıdan oluşan 'Hayırlı Olsun'u müzikseverlerin beğenisine sundu.

Albümleri :

2002 - Allahıma Bin Şükür

2003 - Emrin Olur

2013 - Bal Kaymak Yarim

2016 - Hayırlı Olsun (Tekli)

Popüler İçerikler

Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!