Artık Telefonlar Cebinizdeyken Şarj Olacak

Mobil veri, Wireless veya telefon görüşmeleri cihazların şarjlarını su gibi içtiği için artık telefonlar Ultrason tabanlı şarj teknolojisi ile cebinizdeyken şarj olacak.

uBeam firmasının uzun süredir üzerinde çalışması ile başarıya ulaştırdığı teknolojisi elektriği ses sinyaline dönüştürerek ultrasonu havaya gönderebiliyor. Ardından mobil cihazlara bağlı alıcı sayesinde sinyali algılayarak elektriğe dönüşüm sağlanıyor. Bu şekilde cep telefonları ultrason sinyali ile şarj olmaya başlıyor.

Şarj işlemi başladığında telefonunuz ister cebinizde, ister çanta veya farklı bir alanda olması şarj işlemini değiştirmiyor. Sadece sinyal duvarın içinden geçemediği için vericinin mutlaka yanı başınızda ya da aynı odada bulunması gerekiyor. Yaklaşık olarak 5 mm gibi ince tasarlanan verici, duvarda dekoratik panel şeklinde görüntülenecek.

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR MU ?

uBeam tarafından geliştirilen teknoloji sinyalin sürekli olarak kişinin yanında olmasını sağladığı için uzmanlar tarafından kesinlikle tavsiye edilmeyen durumlardan bir tanesi olarak görülüyor. Sürekli olarak radyasyona mağruz kalmak vücudu yorduğu ve hastalıklara davetiye çıkardığı için, Ultrason tabanlı şarj teknolojisi çok daha yüksek radyasyona insanları mağruz bırakıyor.

Hal böyle olunca vücut sürekli radyasyonu emdiği için dışarıya atamıyor. Sonradan başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların kapısı aralanmış oluyor. Telefonlar zaten sürekli olarak sinyal alıp verdiği için yeterli düzeyde radyasyon sağlıyor. Buna bir de evlerde kullandığımız kablosuz modemler girdiğinde işler iyice kızışabiliyor. Birde uBeam eklenirse tadından yiyemeyebilirsiniz.

İKİ YIL İÇERİSİNDE KULLANICILAR İLE TANIŞACAK

Geliştirici uBeam firması, gerçekleştirmiş oldukları teknolojiyi yaklaşık olarak iki yıl içerisinde kullanıcılara sunmayı hedefliyorlar. Ayrıca kurumsal ortamlar, cafeler, restoranlar veya hoteller ile daha büyük çaplı vericiler tasarlanmayı düşünüyorlar.

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı