Artık Sadece Dijital: Resmi Gazete'nin Yüzyıllık Serüveni Kağıt Fiyatları Nedeniyle Sona Erdi

Tam 98 yıldır basılan Resmi Gazete, kağıda veda etti. Son dönemde kağıt fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle basım adedi düşürülen Resmi Gazete, bundan böyle sadece dijital olarak hazırlanacak.

7 Ekim 1920'de kurulan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 yılında çıkaran Resmi Gazete, yüzyıllık serüvenin ardından kağıt bölümünü kapattı.

Resmi Gazete, 8 bin civarında basılıyordu son aylarda ise bu rakam 2 binlere kadar düştü.

Sözcü'ye açıklamalarda bulunan bir basımevi çalışanı, 'Dünyada sadece üç ülkede (Türkiye-Fransa ve Suudi Arabistan) bulunan tek renk baskı yapan ve saatte 60 bin baskı kapasitesi olan web ofset makinemiz var. Bir üniversiteye alması için teklif iletildi fakat ilgilenmediler. Hurdaya gitmesine üzülüyorum' dedi.

Son dönemde kağıt baskısı düşen Resmi Gazete'de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararlar yayınlanıyor.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR

Ya arkadaşlar tamam belki kağıt fiyatları da bir etken olabilir lakin gazetelerin tirajları zaten oldukça düşük bir seviyede idi ve buna binaen habertürk gibi bir markalaşmış gazete dahi İnternet haberciliğine başladı gazeteyi bırakıp, yani demem odur ki resmi gazeteyi bugüne alıp okuyan kaç kişiyiz, karı nedir zararı nedir, tirajı nedir, eğer hepsini kağıt fiyatına bağlayacaksak habertürk gibi ünlü ve kitlesi olan bir gazete kağıt daha bu zamlanmamışken (temmuzda yenmiyosam) neden kapansın. Tüm kriterlere bakmamız gerek sadece kağıt fiyatlarına bakarak bir nevi manipüle olmamız değil, saygılarımla.

17.09.2018

Atam affet :( ülkeyi kaptırdık

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ