Artık Çok Daha Dikkatli Olmak Lazım! Yapay Zeka Klayve Sesini Dinleyerek Şifre Çalabilir Hale Geldi

Yapay zeka teknolojisi, hayatın her köşesinde kendine yer bulmaya devam ediyor. Son yapılan bir araştırma, bu teknolojinin ne denli ileri boyutlara ulaştığını ve potansiyel tehditleri de beraberinde getirdiğini gözler önüne serdi. Araştırmada, yapay zeka ile eğitilmiş bir modelin, klavye seslerini analiz ederek kullanıcının verilerini ele geçirebileceği belirtildi.

Tuş vuruşlarını çözmek için eğitildi

İngiliz araştırmacılar, konferans görüşmelerinde tuş vuruşlarını çözmek için yapay zekayı başarılı bir şekilde eğitti. Yani yapay zeka, görüşme sırasında ekranınızdan klavyeniz görünmese bile ne yazdığınızı belirleyebilir hale geldi.

Online görüşme sırasında yüzde 92 doğruluğa ulaştı

Testte Apple MacBook Pro ve iPhone 13 mini cihazları kullanıldı. Araştırmacılar, ilk önce bilgisayar klavyesindeki her bir tuşa 25 kez basıp çıkan sesleri, 17 cm uzakta bulunan iPhone 13 mini üzerinden kaydetti. Daha sonra aynı işlem bilgisayarın dahili mikrofonlarını kullanarak gerçekleştirildi.  

Elde edilen veriler sonucunda yapay zeka yakındaki bir telefon tarafından kaydedilen tuş vuruşlarıyla eğitildiğinde yüzde 95 doğruluk oranına ulaştı. Kayıt işlemi, online bir toplantıda yapıldığında ise modelin başarı oranı yüzde 93 olarak belirlendi.

Kullanıcıların önlem almadığı vurgulandı

İnsanların bir şifre yazarken genellikle ekranlarını veya klavyelerini gizlediklerini, ancak klavyelerinin sesini gizlemek için genellikle hiçbir şey yapmadıklarını belirtildi. Kendinizi korumak için neler yapabileceğinize gelince ise araştırmacılar hassas bilgileri yazarken yazma stilinizi değiştirmenizi veya tuş seslerinizi gizlemeye yardımcı olmak için arka planda bir gürültü kullanmanızı öneriyor.

22 Yaşındaki Genci İşten Çıkarıp Yerine Yapay Zeka Sohbet Robotunu Aldılar!
İnternette Sahte Çıplak Görüntüleriniz Dolaşıyor Olabilir: Bunları Kaldırmanın Artık Kolay Bir Yolu Var!

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!